Systemair’den minik kalplere dokunan proje
Geleceği referans alan yaklaşımları iklimlendirme sektörüne entegre eden Systemair, geleceği şekillendirecek çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabilmesini sağlamak adına önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan Tekeliören İlkokul ve Ortaokulu için yepyeni bir kütüphane inşa eden şirket, aynı zamanda hem okulun yemekhanesini baştan aşağıya yeniledi hem de okulun genel tamir ve tadilat işlerini gerçekleştirdi. Yenileme çalışmaları sonrasında gerçekleştirilen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Tekeliören İlkokul ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Efil, Systemair Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu katılım gösterdi.
İklimlendirme devi Systemair, kurumsal vatandaşlık misyonu çerçevesinde Mersin Tarsus Tekeliören İlkokul ve Ortaokulu’nun renovasyonunu, şirket çalışanlarının ve yönetim kurulunun katkıları ile gerçekleştirdi. Proje kapsamında yaklaşık 250 öğrenci için yeni bir kütüphane inşa edilirken okulun yemekhanesi de yenilendi. Systemair Türkiye tarafından iklimlendirme sektörünün duayeni ve HSK’nın kurucusu Vural Eroğlu’nun anısına okula bağışlanan yeni kütüphaneye Vural Eroğlu Kütüphanesi adı verildi. Çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi adına iki katlı okul binasının dış cephesi ile okul harici ek binalarının bakımı, boyanması ve onarımı gibi çeşitli çalışmalar da yapıldı.
Systemair’in çalışanlarıyla birlikte hayata, topluma ve çocuklara fayda sağlamak adına hayata geçirdiği projenin açılışında Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tekeliören İlkokul ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Efil, Systemair Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu başta olmak üzere önemli isimler yer aldı. Çocuklara özel çeşitli aktivitelerin düzenlendiği açılış gününde Systemair mühendisleri çocuklara iklimlendirme ve taze hava konusunda kısa bilgiler de verdi. Ayrıca öğrenciler taze hava üzerine kısa bir piyes performansı sergilerken konuyla ilgili resim sergisi de gerçekleştirdi.
Proje 12 bin yıllık Tarsus’a ve öğrencilerine değer katacak
Okul yenileme projesi kapsamında konuşan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, şunları söyledi: “Bugün burada güzel bir çalışmanın sonucunu paylaşmak için bir araya geldik. Bu proje ile ilgili görüşmelerimiz ilk başladığında hem Systemair’ın hem de okul müdürümüzün heyecanına ortak olmuştuk. Ben de düşüncelerimi şu şekilde özetlemek isterim: Tarsus kadim bir şehirdir, medeniyetlerin beşiğidir, 12 bin yıllık geçmişe sahiptir. Şu anda ise 400 bine yakın nüfusu ile 80 bine yakın öğrenciye, 5 bin 500 öğretmene ve 231 okula ev sahipliği yapıyor. Burada Millî Eğitim Bakanlığı’mızın yapmış olduğu çalışmalar çok değerli. Okullar, derslikler açıyoruz ancak bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmaların STK’lar ve hayırsever şirketler tarafından desteklenmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün de bunun çok güzel bir örneğini yaşıyoruz. Açıkçası şirketlerin elde ettikleri maddi kazançları toplumla kaynaşmak, kucaklaşmak ve yeni bir sevgi bağı oluşturmak için kullanmaları gerçekten çok kıymetli. Üstelik okulumuza yapılan katkının sadece maddi olmadığını düşünüyoruz. Burada yapılan aslında Systemair’ın öğrencilerimizle kucaklaşmasıdır. O yüzden bir kez daha bu proje için Systemair ailesine çok teşekkür ediyorum.”
“Kütüphaneler, öğrencilerin kitap okuma merakını ve tutkusunu artıracak”
Systemair’in kütüphane inşa ettiği okul yenileme projesinin açış konuşmasını gerçekleştiren Tekeliören İlkokul ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Efil; “Kütüphanelerin kurulmasındaki amaç sadece kütüphane sayısının artırılması değil, öğrencilerimizin kitap okumasını sağlamaktır. Öğrencilerimizin kitap okuyabilmesi içinse zengin bir kütüphaneye ihtiyacı var. Çünkü zengin bir kütüphane demek, öğrencilerin okuma şevkini, tutkusunu, merakını artırmak demektir. Dolayısıyla Tarsus Tekeliören İlkokul ve Ortaokulu’na yaptırdıkları bu değerli kütüphane için Systemair’a, projeye destek veren ilçe milli eğitim müdürümüze ve şube müdürlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kütüphane inşa edildi, 1500’e yakın kitap bağışlandı
Yenilenen okulun açılış töreninde konuşma yapan Systemair Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu; “Bugün burada şirket içi sosyal sorumluluk hareketi olan İyilik Sistemi’nin ilk projesini hayata geçirdiğimiz için çok gururluyuz. Mersin Tarsus Tekeliören İlkokul ve Ortaokulu’nun renovasyon çalışması ile yaklaşık 250 öğrencimizin yüzündeki mutluluğa ortak olmak istedik. Amacımız ilk aşamada kütüphane ve yemekhaneyi yenilemekti ancak yaptığımız ziyarette daha köklü değişiklikler gerçekleştirmeye karar verdik. 70 yaşında olan eski okul binasının yemekhanesinin yanı sıra genel iç ve dış tüm onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. En önemlisi de 1500’e yakın kitabın bağışlandığı bir kütüphane inşa ettik’” dedi.
“İyilik Sistemi’nin ilk adımı birlik ve beraberlik sinerjisiyle harika bir hikâyeye dönüştü”
Proje kapsamında öncelikle 40 metrekare genişliğinde yepyeni bir kütüphane inşa ettiklerini belirten Ayça Eroğlu; “Bu projede bizleri ayrıca duygulandıran ve gururlandıran bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Okulumuz için yeni inşa ettiğimiz kütüphanemizin adı Vural Eroğlu Kütüphanesi… Vural Eroğlu kimdir derseniz çok kısaca, bizim babamız, iklimlendirme sektörünün duayeni ve küresel bir marka olan Systemair’ın Türkiye’ye gelmesine vesile olan sektörün ilk yerli firmalarından HSK’nın kurucusu diyebilirim. Vizyoner kimliği ile hayatı boyunca yeni nesillerin eğitimi için pek çok çalışmaya hayat veren Vural Eroğlu’nun beşinci ölüm yıl dönümü anısına okula bağışladığımız kütüphane ve çocuklarımızın ufkunu, hayal gücünü geliştireceğini düşündüğümüz 1500 kitap eminim bugün aramızda olsa Vural Bey’i de heyecanlandırır ve onu da gururlandırırdı. Biz de bu projeyi hayata geçirerek babamız ve kurucumuz Vural Eroğlu’nun anısı adına güzel bir işe imza attığımızı düşünüyoruz. Hepimizin bildiği gibi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına giriyoruz. Şu anda dünya ekonomisinde 17. sırada yer alan ülkemizi ikinci yüzyılımızda ilk 10’a girmesi gibi büyük bir hedefimiz var. Umarız bugün açılışını yaptığımız kütüphanede okunan kitaplarla kurulan hayaller, hedeflenen projeler ülkemizi ikinci yüzyılımızda 10. büyük ekonomiye taşır. Kütüphanemize birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencilerin okuyabileceği 1500’e yakın kitap bağışladık. Bu kitapların bir kısmını çalışanlarımız bağışladı. Ayrıca iki katlı okul binasının dış cephesi ile yemekhane binasının onarılmasının yanı sıra diğer ek binaların da yenilenmesini sağladık. Yaptığımız her dokunuş, sürdüğümüz her boya aslında İyilik Sistemi’nin yaydığı birlik ve beraberlik sinerjisiyle harika bir hikâyeye dönüştü. Artık geleceğimizin asıl sahibi olan çocuklarımız çok daha iyi şartlarda eğitim görebilecek” diyerek duygularını ifade etti.
Systemair ve Systemair Türkiye Hakkında:
Gerald Engström tarafından 1974 yılında İsveç’te kurulan global iklimlendirme devi Systemair, dünya çapında başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri alanında üretim yapıyor. Systemair; Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Orta Doğu, Asya ve Güney Afrika olmak üzere toplam 54 ülkede faaliyet gösteriyor, 29 fabrikasında üretim yapıyor ve toplam 6 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Global iklimlendirme devi Systemair, ismini faaliyet alanı olan Havalandırma, Soğutma ve Klima kelimelerinden alan Türk firma HSK’nın yüzde 90 hissesini 2012 yılında satın aldı. Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair Türkiye’nin ürün gamında; klima santralleri, fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri yer alıyor. Systemair’ın, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde kurduğu fabrikası, Türkiye’nin “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik” anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası unvanına sahip. Temel misyonu “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak” olan Systemair Türkiye, bu hizmeti sunduğu tüm cihazlarını Dilovası’ndaki fabrikasında üretiyor. Türkiye’de klima santralleri sektöründe yaklaşık son 10 yıldır pazar lideri olan Systemair, yeni fabrikasıyla yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretebilecek kapasiteye sahip. Otomasyonlu klima santralleri alanında da Türkiye pazar lideri olan Systemair, Türkiye’de bu hizmeti fabrika çıkışı olarak sağlayabilen sayılı firmalardan biri. 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Systemair Türkiye, aynı zamanda şirketin global arenada 9 teknik merkezinden biri olarak yeniliklere öncülük ediyor. Systemair, son olarak Avrupa’nın en son teknolojiye sahip Veri Merkezi Test Laboratuvarı 365 Performance Center’ı Türkiye’de açtı. Systemair’ın Dilovası’ndaki fabrikası içinde hayata geçirdiği bu merkez, Avrupa’nın en yüksek kapasiteli veri merkezi test laboratuvarı konumunda.