DOLAR 34,5278
EURO 36,176
ALTIN 2979,494
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ekomaxi, betonarme su depolarındaki güvenlik sorunlarına karşı uyardı

    Ekomaxi, betonarme su depolarındaki güvenlik sorunlarına karşı uyardı

    Yaşam alanlarında yaygın olarak kullanılan betonarme su depoları, suyun kimyasal yapısını bozuyor.

    Betonarme su depolarındaki güvenlik sorunu, deponun inşası süreci ile başlıyor. Çünkü deponun inşasında kullanılan betonda, sıcaklık değişimleri ve zemin oturmaları ile beraber oluşan çatlaklar, deponun dış ortam şartları ile olan etkileşimi artırıyor. Zaman oluşan çatlaklardan sızan UV ışınlarına bağlı olarak depoda; pas, yosun ve bakteri oluşuyor. Aynı zamanda çatlaklardan sızan su, donatıda korozyona sebep olduğu için binanın yük taşıma kapasitesini de düşüyor ve yapıların ömrü kısaltıyor.

    Su depolama sistemlerinin öncü markası Ekomaxi, betonarme su depolarında yaşanan güvenlik sorunlarını ortadan kaldıran, hava muhalefetinden etkilenmeden, hızlı ve pratik bir şekilde kurulabilen “GRP Modüler Su Depolama Sistemleri” ile müşterilerine, 4 mevsim güvenli ürün ve hizmetler sunuyor.

    İnsanların en temel ihtiyaç maddesi olan suyun güvenli bir şekilde depolanarak; saflığının korunması ve temiz tutulması hayati önem taşıyor. Ancak yaşam alanlarında yaygın olarak kullanılan betonarme su depolarında ki güvenlik sorunu, deponun inşası ile birlikte başlıyor.

    Donma tehlikesi

    Çünkü kış mevsiminin çetin geçtiği şehirlerde yani hava sıcaklığının +5 derecenin altına düştüğü dönemlerde inşa edilen betonarme su depoları, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Isınan havayla birlikte oluşan sıcaklık farkı nedeniyle beton içerisinde ki suyun çözülmesine bağlı olarak betonda çatlaklar oluşabiliyor. Bu durum ise beton dayanımını en az yüzde 50 oranında düşürüp, deponun dış ortam şartları ile olan etkileşimini artırıyor. Bu nedenle kış mevsiminin sert geçtiği şehirlerde, hava muhalefeti nedeniyle projeler ertelenebiliyor.

    Zaman içerisinde depoda; pas, yosun ve bakteri oluşuyor

    Betonarme su depolarının inşasında başlayan güvenlik sorunu, depo kullanıma açıldıktan sonra artarak devam ediyor. Mukavemeti zayıflayan ve çatlaklar oluşan betonarme su depoları, UV ışınlarına karşı koruma sağlayamadığı için zaman içerisinde depoda; pas, yosun ve bakteri oluşuyor. Bu durum ise suyun kimyasal yapısını bozarak, insan sağlığını tehdit ediyor.

    Depoda oluşan çatlaklar, yapının ömrünü kısaltıyor

    Genellikle bina temeline yakın yerlerde ve bodrum katlarında bulunan betonarme su depolarında hem hava şartlarından hem de depremlerden kaynaklı olarak oluşan çatlaklar nedeniyle sızan sular, taşıyıcı sistemin donatılarında korozyona sebep olduğu için binanın yük taşıma kapasitesi düşüyor ve yapının ömrü kısalıyor.

    4 mevsim hizmet sunuyor

    Su depolama sistemlerinin öncü markası Ekomaxi, betonarme su depolarında yaşanan güvenlik sorunlarını ortadan kaldıran, hava muhalefetinden etkilenmeden, hızlı ve pratik bir şekilde kurulabilen “GRP Modüler Su Depolama Sistemleri” ile müşterilerine, 4 mevsim hizmet sunuyor.

    Suyu, kalitesini bozmadan muhafaza ediyor

    Ekomaxi, “GRP Modüler Su Deposu” teknolojisi ile depolanan suyu, kalitesini bozmadan, uzun yıllar güvenli bir şekilde muhafaza ediyor. Yüksek mühendislik malzemesi olarak tanımlanan ve SMC olarak adlandırılan “cam elyaf takviyeli kompozit malzeme” ile üretilen GRP su depoları, geleneksel sistemlerden farklı olarak; aşırı sıcak ve aşırı soğuk dış ortam şartlarından etkilenmiyor. GRP panellerin pürüzsüz yüzey yapısı ve cam elyaf içeriği nedeniyle UV ışınlarının geçirgenliği sıfıra yakın olduğu için su içerisinde; yosun, mantar, bakteri oluşumunu önlüyor.

    Paneller, kar yükü basıncı hesaplanarak geliştiriliyor

    Ayrıca kar yükü basıncı hesaplanarak geliştirilen paneller, yoğun kar yağışı görülen bölgeler dikkate alınarak 60 cm kar yükü basıncına dayanıklı olarak üretiliyor. Yüksek mukavemete sahip paneller, depremlere karşı da yüksek dayanım sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.