DOLAR 34,5477
EURO 36,0146
ALTIN 2990,063
BIST 9504,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mimark Mimarlık’tan sürdürülebilir bir tasarım: EAE Aydınlatma ve Elektrik Merkez Binası

    Mimark Mimarlık’tan sürdürülebilir bir tasarım: EAE Aydınlatma ve Elektrik Merkez Binası
    13.01.2022
    A+
    A-

    Mimark Mimarlık, elektromekanik endüstride ülkenin önde gelen imalatçıları arasında yer alan EAE Grubu’na bağlı EAE Aydınlatma ve Elektrik Merkez Binası’nın iç mekanlarını tasarladı. “Kesintisizlik” konseptinin esas alındığı tasarımda, markanın sürdürülebilir ve çevre dostu vizyonu yansıtıldı.

    Uluslararası arenada gerçekleştirdiği mimari ve iç mimari tasarımlar ile ön plana çıkan Mimar Kaan Kutsal Alkan liderliğindeki Mimark Mimarlık, Kocaeli Dilovası’nda yaklaşık sekiz bin metrekare üzerine konumlanan EAE Aydınlatma ve Elektrik Merkez Binası’nın tasarımını, markanın üretim sahası olan enerji aktarımının “kesintisiz” olması gerekliliği kuralına paralel olarak sürdürülebilir bir anlayışla gerçekleştirdi.

    Yapının giriş fuayesinde başlayan aydınlatmalar grafik olarak kesintisiz şekilde devam ederken, tüm mekanların zemin ve tavanlarında uygulanan sürekli bir çizgi ile konsepti tamamlayan tasarım ekibi, yapının tümünde EAE’nin kendi armatürlerini ve aydınlatma tasarımlarını kullanmış. Mobilya seçiminde fonksiyonel ve estetik ürünler tercih eden mimarlar, toplantı odalarında yer alan TV duvarlarını projeye özel olarak kendileri tasarlayıp ürettirmiş.

    Atıkların Tasarıma Dahil Edildiği Sürdürülebilir Yaklaşım

    Giriş karşılama alanından başlayan sürdürülebilir tasarım anlayışı doğrultusunda, yeşilin cömertçe kullanıldığı bitkilendirme çalışması ve kullanılmış eski ahşap malzemelerin yeniden dönüştürülerek tasarıma dahil edilmesi ile markanın vizyonu ve çevre konusundaki hassasiyeti görünür kılınmış.

    Genel olarak modern ve sakin bir mimari dile, nötr renk seçimlerine sahip olan yapının iç mekan tasarımlarında kırmızı, gri ve beyazdan oluşan kurumsal renkler dengeli bir şekilde kullanılmış. Ofisin yarı açık tavanlarında kullanılan ve kırmızı renkle vurgulanan akustik paneller plastik pet şişelerden dönüştürülmüş çevre dostu ürünlerden seçilmiş. Pet şişelere ikinci bir şans vererek onları iç mimari projelere dahil eden sürdürülebilir akustik markası Feltouch’ın tamamen çevre dostu ve “well-being” odaklı dekoratif çözümleri, yapının tasarımıyla uyum içinde yerleştirilmiş. Zeminde ise Forbo zemin kaplamaları tercih edilmiş.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.