Sektörlerin pandemi sonrası durumu Rekabet Kongresi’nde konuşulacak
Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Rekabet Kongresi, “Yeşil Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi Işığında Pandemi Sonrası Sektörler” ana temasıyla 23 Kasım Salı günü çevrim içi ortamda yapılacak. Kamu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı etkinliğin açılışını TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem yapacak. Kongrenin özel konuğu ise KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır olacak.
18 Kasım 2021 / İstanbul – İş dünyası, kamu, akademi ve STK’ların daha rekabetçi olmaları hedefiyle Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından bu yıl 13’üncü kez gerçekleştirilecek Rekabet Kongresi, 23 Kasım 2021 Salı günü çevrim içi ortamda yapılacak. Kamu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile alanında uzman isimlerin katılımıyla üç panelin düzenleneceği etkinliğin bu yılki teması ise “Yeşil Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi Işığında Pandemi Sonrası Sektörler” olacak.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in açılış konuşmalarıyla başlayacak 13. Rekabet Kongresi’nin özel konuğu KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır da “COVID’le Değişen Ekonomi ve Toplum” başlıklı bir konuşma yapacak.
İlk panelde “Sektörler için Yeşil Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi” masaya yatırılacak
Açılış konuşmalarının ardından, “Sektörler için Yeşil Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi” başlıklı panele geçilecek. Friedrich Naumann Vakfı Başkanı Prof. Karl-Heinz Paqué, “Pandemi Sonrası Dönemde Avrupa’da Sektörel Desteklerle Ekonomik İyileşme”; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, “Avrupa’nın ve Türkiye’nin Büyüme Göstergeleri ve Değişen Ekonomiler”; DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “Lojistik Sektöründe Sürdürülebilirlik” ve SMEunited Sürdürülebilir Kalkınma Direktörü Guido Lena, “Yeşil Dönüşüm Işığında Avrupa KOBİ’lerinin Geleceği” temalı konuşmalarıyla panele katılım gösterecek.
İkinci panelde “İş Dünyasında Kriz Yönetimi ve Liderlik” konuşulacak
Yenibirlider Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tal Garih, “Değişen ve Gelişen Liderlik Modelleri”; Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası, “Küresel Değişim Işığında AB ve Türkiye İlişkileri 5.0” ve Kaltura Başkanı ve Kurucusu Dr. Michal Tsur, “Pandemi Sonrası Dünyada Sürdürülebilir Girişimcilik Ekosistemi” başlıklı konuşmalarıyla “İş Dünyasında Kriz Yönetimi ve Liderlik” panelinde konuyu farklı yönleri ile ele alacak.
Son panelin teması “Şirketlerde Faaliyet ve Yatırımların Finansmanı”
İkinci panelin ardından, “Şirketlerde Faaliyet ve Yatırımların Finansmanı” başlıklı son panele geçilecek. TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Sebilcioğlu, “Sürdürülebilir Ticaret için İşletmelerin Yakın Gelecekte Sahip Olması Gereken Etik Standartlar”; Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop, “Pandemi Sonrası KOBİ’lerin Finansmana Erişimi”; Türkiye-Avrupa Birliği Derneği Başkanı Av. Zeynephan Gemicioğlu, “Yaklaşan Sınırda Karbon Düzenlemesi Işığında Firmaların Konumlandırılması” ve TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Nazlı Karamollaoğlu, “Yeşil Mutabakatın KOBİ’lerin Rekabetçiliğine Etkileri” başlıklı konuşmalarıyla yatırım finansmanı ve rekabetçilik konularını tartışacak.
Etkinlik, panellerin ardından SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in kapanış konuşması ile sona erecek.
13. Rekabet Kongresi, https://www.youtube.com/watch?v=vC1cyrlmoTA adresi üzerinden orijinal dilinde; https://us06web.zoom.us/j/88080441304 adresinden de İngilizce simültane çeviri seçeneğiyle takip edilebilir.
SEDEFED Hakkında:
2004’ten bu yana 40 üye dernek ile 11 bin iş insanı ve firmayı buluşturan ve TÜRKONFED ailesinin bir parçası olan Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED), Türkiye’nin en güçlü sektörlerini temsil etmekte, ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına ve ekonomi politikalarının yapım süreçlerine içerik ve savunuculuk ölçüsünde yaptığı faaliyetlerle katkı sağlamakta, iş dünyasının sivil toplum örgütlerine katma değer yaratmaktadır. SEDEFED gücünü ve etkinliğini, sektörel derneklerin gönüllü, şeffaf ve bağımsız kimliğinden almaktadır.