Şimdiye kadarki en uluslararası DOMOTEX Turkey etkinliği gerçekleşti
Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası’nın (GHO) işbirliğiyle bu yıl dördüncü kez Gaziantep’te düzenlenen DOMOTEX Turkey, 22-25 Mayıs tarihleri arasında sektör liderlerini bir araya getirdi. Fuar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfenkçi’nin teşrifleriyle açıldı. Tüfenkçi, Türkiye halı sektörün en önemli fuarının, makine-halısı üretiminde bir dünya lideri olan Gaziantep’te düzenleniyor olmasının önemine dikka çekti.
Bu yılın en dikkat çekici gelişmesi ise uluslararası katılımdaki artış oldu. Toplamda 203 firmanın yer aldığı DOMOTEX Turkey, 10 ülkeden 36 uluslararası katılımcıyla, şimdiye kadarki en uluslararası etkinliğine imza attı. Yalnızca katılımcılar açısından değil, ziyaretçiler açısından da uluslararası bir buluşma sağlandı. Fuar, katılımcıların Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere çeşitli ülkelerden satın almacılarla buluştukları bir platform oluşturdu.
Hannover Fairs Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel: “Sektörün öncü şirketlerinin katılımıyla düzenlenen DOMOTEX Turkey, Türkiye’nin ve özellikle Gaziantep’in makine halısı üretimindeki gücünü bir kez daha sergiledi. Ama bir bu kadar önemli olan; bu yıl hem katılımcı hem de ziyaretçi bazında ulaşılan uluslararası profil ile DOMOTEX Turkey’nin yalnızca Türkiye için değil, tüm Avrasya bölgesi için önemini kanıtlamış olduk,” diye belirtti.
DOMOTEX Turkey, 4 gün boyunca 9124 ziyaretçiyi ağırladı. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle bu yıl ilk kez gerçekleşen alım heyeti programı kapsamında uluslararası delegasyonlara de ev sahipliği yaptı. Fuarın ikinci günü gerçekleşen ikili iş görüşmelerinde katılımcı ve ziyaretçiler yeni iş bağlantıları kurmak ve yeni pazarlara ulaşmak için önemli bir fırsat elde etti.
Yeni trendler DOMOTEX Turkey’de sergilendi DOMOTEX Turkey, dört başarılı gün boyunca katılımcılarının geniş ürün yelpazesini gözler önüne serdi. Kimi ürünler motif ve renkleriyle göz doldururken, nano teknolojiyle tasarlanan kimi ürünler ise kendi kendini temizleyebilmeleri dolayısıyla işlevsellikleriyle öne çıktı.
Tüketici eğilimleri baz alınarak geliştirilen çeşitli tasarımlar da fuarda ilgi gördü. Ziyaretçiler, yün, ipek, kaşmir, bambu lifi ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern veya klasik halı tasarımlarını da görme fırsatı yakaladı. Ayrıca, “tailor-made” şeklinde adlandırılan yeni trende göre geliştirilen koleksiyon da dikkat çekti. Market zincirleri, halı mağazaları, elektronik ticaret ve diğer kanallar üzerinden yapılan satışlar arasındaki farklılıkları dikkate alan bu koleksiyon, müşterilerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor.
Makine halılarının yanı sıra; el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant, ahşap ve parkeler de fuar boyunca sergilendi.
4 başarılı günün ardından, katılımcıların büyük çoğunluğu, önümüzdeki yıl fuarda yeniden yer almak istediklerini ifade etti.