DOLAR 34,5532
EURO 36,0279
ALTIN 2987,372
BIST 9527,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Online tatil harcamaları 10 milyar lirayı aştı

    Online tatil harcamaları 10 milyar lirayı aştı
    24.05.2017
    A+
    A-

    İnternet üzerinden yapılan tatil ve seyahat harcamaları, son 2 yılda yüzde 53 arttı. Alışveriş profesyonelleri de ucuz tatil için interneti adres olarak gösterirken, erken rezervasyonu kaçıranlara 7 öneride bulunuyorlar.

    Türkiye’de online tatil seyahat harcamaları son 2 yılda yüzde 53 artarak 10 milyar lirayı aşarken; uzmanlar, uygun fiyatlı tatil için interneti adres olarak gösteriyor. Avantajix.com’un, kendi rakamları ve Bilişim Sanayicileri Derneği’nin 2016 e-ticaret raporundaki verilerden derlediği bilgilere göre, dijital ortamda yapılan tatil ve seyahat harcamaları her yıl rekor seviyede artıyor.
    Aylık ziyaretçi sayısı 15 bin ve üzeri olan internet siteleri baz alınarak hazırlanan raporun ilgi çekici bir yönü, tatil ve seyahat harcamaları rekor kırarken, bu hizmeti veren internet sitelerinin sayısının sürekli azalması.
    2014 yılında tatil ve seyahat hizmeti satan 326 internet sitesinin yıllık cirosu 6,8 milyar lira iken, 2015’te internet sitesi sayısı 129’a geriledi, ciro ise 8,9 milyar liraya yükseldi. Site sayısındaki düşüş 2016’da da sürdü. 104 online mağazaya kadar gerileyen sektörün yıllık cirosu ise yine rekor kırarak 10,1 milyar liraya ulaştı.
    Rapor, mağaza sayısı yüzde 70 azalsa da söz konusu pazardaki iki yıllık büyümenin yüzde 53’e ulaştığını ortaya koydu.

    -İnternetten tatil satın almak avantajlı
    Online satın alınması büyük avantajlar içerse de 1 hafta 10 günlük tatilin cüzdanlarda neden olacağı hasar tüm ailelerin ortak derdi. Hele erken rezervasyonları kaçıranlar, tatile gerekli bütçeyi denkleştirmek için kara kara düşünmekten kendilerini alamıyorlar.
    Partnerleri arasında yerli ve yabancı çok sayıda tatil sitesi bulunan Avantajix.com, her biri indirim mühendisi olan üyelerinden gelen ucuz tatil tüyolarını, erken rezervasyonu kaçıranlar için derledi.

    İşte ucuz tatilin püf noktaları:
    İnternetteki fırsatlar erken rezervasyonu aratmıyor: Tatil rezervasyonunu online siteler üzerinden yapın. İnternette her şeyi rahatlıkla inceleyip, tüm detayları okumak ve gerekiyorsa aynı otele pek çok farklı siteden ulaşmak mümkün.
    Fırsat siteleri aracılığıyla odalarını satan oteller ya da online satış yapan acentaların son dakika indirimleri, çoğu zaman erken rezervasyon dönemini aratmaz.

    Mutlaka karşılaştırma yapılmalı: Oteller acentalarla ayrı ayrı anlaşma yaptıklarından, otel fiyatları acentalar arasında farklılık gösterebilir. Karşılaştırma sitelerini kullanarak acentalar arasında en uyun fiyatı vereni bulmak mümkün. Ayrıca, oteller de online rezervasyon yaptığından acenta fiyatı ile otelin kendi fiyatı da mutlaka kıyaslanmalı.

    Para iadesi veren siteleri kullanın: Son yıllarda Avantajix.com gibi para iadeli alışveriş siteleri online tatil satın alan alışveriş profesyonellerinin olmazsa olmazı haline geldi. Yurt içi ya da yurt dışı tatil satın alacağınız siteye bu siteler üzerinden gitmeniz, yüzde 10’lara varan ekstra nakit para kazanma imkanı sağlayacaktır. Kazanacağınız nakit parayla tatilinizi uzatma ya da bir üst sınıf otelde tatil yapma olanağı bulabilirsiniz.

    Ulaşım dahil seçeneklerini tercih edilmeli: Seyahat acentası, ulaşım dahil seçeneği sunuyorsa mutlaka değerlendirin. Hele tatil planlamanız son dakikaya kaldıysa ve havayolu ile gitmek zorundaysanız, özellikle ulaşım dahil seçenekleri üzerinde durun. Aynı otele bir başka acenta daha düşük fiyat verse de muhtemel ulaşım masraflarınızı da hesaplayarak, tercihinizi otel+ulaşım toplam rakamı üzerinden yapın.

    Yabancı siteler de araştırılmalı: İnternette artık yerli-yabancı kavramı kalmadı, Online tatil rezervasyonu yapabileceğiniz yabancı siteler de var. Bunların çoğunluğu Türkçe yayın yaparak, Türk otelleri için çok rekabetçi fiyatlar verebiliyorlar.

    Resmi tatillerden uzak durun ya da bu dönemlerde yurt dışını düşünün: Yaz tatili için Temmuz – Ağustos ayları fiyatların en yüksek olduğu dönemdir. Bu aylarda yapılacak tatiller bütçeyi oldukça hırpalayabilir. Bu dönemlerin dışına çıkıldığında fiyatların ciddi bir şekilde düştüğünü göreceksiniz.
    Ayrıca, hafta sonu ile birleşen resmi tatil günlerinden de uzak durun. Tatil izni zorunlu olarak bu dönemlere geliyorsa hele de vize sorununuz yoksa yurt dışı tatili de mutlaka araştırın. Özellikle Balkan ülkelerinin sahil kentlerinde yurt içindeki otellere nazaran çok daha uygun fiyatla tatil yapmanın mümkün olacağını göreceksiniz.

    Kalabalık ailelere kiralık yazlık: Çok çocuklu aileleler için ucuz tatilin en kolay çözümü yazlık kiralamak. Profesyonel işletmeler tarafından kiralanan yazlıkların fiyatları otelleri aratmadığından, yazlık sahibi eş dostunuzdan bulundukları sitelerde araştırma yapmalarını isteyin ya da internet forumlarını deneyin. Mutlaka bütçenize uygun bir geri dönüş olacağını göreceksiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.