Endüstriyel tesislerde taze hava Systemair HSK’dan sorulur
Endüstriyel tesislerde kullanılan havalandırma sistemlerinin bugünün şartlarına göre yenilenmesi hem çalışan sağlığının korunması hem de tesislerin enerji tüketimlerini minimuma düşürmesi açısından büyük önem taşıyor. İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK; enerji tasarruflu ve ileri teknoloji çözümleriyle sanayi kuruluşları, fabrikalar, üretim tesisleri ve işletmelerde enerji tüketimini azaltırken iç hava kalitesini artırıyor.
İşyeri ortamındaki oksijen seviyesi düşük havayı değiştirmek ve ortama taze hava vermek amacıyla kurulan endüstriyel havalandırma sistemleri, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için egzoz havasında bulunan kimyasal katı partikülleri ortamdan uzaklaştırıyor. Sanayi kuruluşları, fabrikalar ve üretim tesislerinde bulunan mevcut havalandırma sistemlerinin yenilenmesi ve günümüz koşullarına göre verimli hale gelmesi hem işletme maliyeti hem de çalışanların sağlığı açısından büyük önem taşıyor. İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, ileri teknolojiye sahip enerji tasarruflu ve güvenilir havalandırma ürünleriyle iç hava sağlığına katkı sağlıyor.
Endüstriyel tesislerde A’dan Z’ye anahtar teslim projeler
Havalandırma sistemlerinin endüstriyel tesisler için önemine ve Systemair HSK olarak endüstriyel projeler özelinde çalışma prensiplerine değinen Systemair HSK Satış Direktörü Şahin Büyükkaya; “Ürün gamımızın ana ürünü olan klima santralleri ile endüstriyel ortamlarda ve altyapı projelerinde iç ortam havasının ısıtılması, soğutulması ve temizlenmesini sağlıyoruz. Klima santrallerinin en önemli özelliği havayı sadece ısıtmak ve soğutmak değil aynı zamanda ortama taze hava sağlaması. Kapalı alanda yoğun üretim yapılan endüstriyel tesislerde, öncelikle mevcut durumun analizi yapılarak gerekli olan taze hava miktarı belirleniyor. Bu tesislere sunduğumuz havalandırma sistemlerimizle taze hava girişini sağlayarak iç hava kalitesini artırıyoruz. Bu da çalışan ve toplum sağlığı için büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra iç hava kalitesi uygun şartlara gelmiş iş ortamı, çalışanın verimini artırıyor ve aynı zamanda yatırımcıya da dolaylı olarak fayda sağlıyor. Doğru parametrelere ulaşmış iç hava; çalışana sağlıklı, bedenen ve ruhen daha konforlu ve güvenilir bir çalışma ortamı sunuyor. İklimlendirme projelerine dizayn aşamasında dahil olarak, tasarım aşamasından tesisin devreye alınmasına kadar her aşamada rol alıyoruz. Anahtar teslim hizmet anlayışımız ve uzman ekibimizle memnuniyet oranı yüksek çalışmalara imza atıyoruz. Bununla birlikte, endüstriyel tesisler özelinde uzman ekibimiz, verimliliği artırıcı projeler (VAP) geliştirerek yatırımcıya devlet teşviki alması için destek ve danışmanlık da sunuyor.” şeklinde konuştu.
Yüksek enerji verimliliğiyle işletme giderleri minimuma iniyor
Şirket olarak enerji verimliliğine yönelik yapılan çalışmaları paylaşan Büyükkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Birçok firma, mevcut havalandırma sistemlerini uzun yıllar boyunca kullanıyor ve ilk günkü performansında çalışmasını bekliyor. Ancak bu durum gelişen teknolojiyi de göz önünde bulundurduğumuzda pek mümkün olmuyor. Kullanılan sistemlerin günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenmesi hem enerji verimliliği hem de işletmelerin giderlerini azaltması açısından dikkat edilmesi gereken bir konu. Systemair HSK olarak biz de endüstriyel alanlarda kullanılan fanların elektrik tüketimleri düşük olan motorlarla değiştirilmesini, endüstriyel tesislerde açığa çıkan atık ısıların geri kazanılmasını, tesislerde sürekli açık kalan kapılara yerleştirilen hava perdeleri ile ısı kayıp ve kazançlarının önüne geçilmesini ve özel bir soğutma teknolojisi sayesinde elektrik tüketmeden soğutma yapılmasını sağlıyoruz. Bu sayede hem enerji verimliliği sağlayarak çevreye verilen zararı azaltıyor hem de işletme giderlerinin minimuma indirilmesine katkı sağlıyoruz.”
“Endüstriyel tesislerin çevre dostu olması için çalışıyoruz”
En büyük enerji tüketim kaynağı olan endüstriyel tesislerde enerji tüketiminin azaltılması gerektiğini söyleyen Şahin Büyükkaya; “Enerji tasarrufu, büyük miktarda karbon ayak izinin de azalması anlamına geliyor. Bununla beraber, endüstriyel tesislerin LEED sertifikalı yeşil binalara dönüştürülebilmesi için sağlanan enerji tasarrufunun da çevre dostu ve sürdürülebilir hale gelmesi gerekiyor. Uzman ekibimiz, LEED sertifikası değerlendirme sürecinde de endüstriyel işletmelere danışmanlık ve destek sunuyor.” diyerek sözlerini tamamladı.