DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Schneider Electric, Yeni Normal’in inşasında kadının stratejik rolünü vurguluyor

    Schneider Electric, Yeni Normal’in inşasında kadının stratejik rolünü vurguluyor
    • Schneider Electric, COVID-19 küresel salgınının etkileriyle yeni bir şekil alan iş dünyasında cinsiyet eşitliği, katılımcılık ve çeşitliliğin önemini vurguluyor.
    • Bu anlamda enerji sektöründe güçlü bir dönüşüm yaratan şirket, iş dünyası ve toplumun genelinde de değişime liderlik ediyor.

    Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, COVID-19 küresel salgınının yarattığı yeni normale geçiş sürecinde kadının güçlenmesi konusunun temel öncelikler arasına alınması gerekliliğini vurguluyor. Bu kapsamda küresel çapta çalışmalarla iş dünyasına öncelik eden Schneider Electric, Türkiye’de hem kurum içi hem de kurum dışı projelerle cinsiyet eşitliği ve katılımcılığı destekliyor.

    Uluslararası çapta 100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren şirketin çeşitlilik ve katılım hedeflerinin kurum stratejisinin temelinde yer aldığını belirten Schneider Electric Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Yetenek Yönetimi ve Gelişim Çözümleri İK Başkan Yardımcısı Neslihan Ogan Gümrükçü; “Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, kadınlar petrol ve gaz sektöründe iş gücünün yüzde 22’sini, yenilenebilir enerji sektöründe ise yüzde 32’sini oluşturuyor. Küresel iş gücünde kadınların oranı ise yüzde 48. Gelişim bu hızla sürdüğü takdirde, enerji sektöründe kadın ve erkek çalışanların arasındaki eşitliğin sağlanmasının 100 yılda gerçekleşeceği öngörülüyor. COVID-19 küresel salgını da koşulları zorlaştırmış durumda. Ancak biz bu durumu tersine çevirmek ve süreci hızlandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve tüm iş dünyasını bu atılımda yer almaya davet ediyoruz.

    Bugün globalde yönetim kadromuzun %30’u, Türkiye’de ise %50’si kadın yöneticilerden oluşuyor. Bir endüstri şirketi için oldukça güçlü olan bu oranları daha da yukarı çekmek için öncü çalışmalar ve uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Ancak sorumluluk alanımızı enerji sektörüyle sınırlı da görmüyor, toplum genelinde bir dönüşüm için çalışıyoruz. Günümüzde, Türkiye’de kadınların istihdam oranı erkeklerin yarısından az. Bunda kadınların çocuk bakımı gibi aile ihtiyaçlarında yeterli desteği alamaması, eğitimde ve internete erişim gibi yeni çağın yetkinlikleri konusunda eşit fırsatlara sahip olamamaları gibi etkenler rol oynuyor. Biz genç kadınlara yönelik staj, mentörlük ve istihdam olanakları yaratarak bu engellerin aşılmasında görev alıyoruz. Schneider Electric olarak hem kurumumuz nezdinde hem toplum genelinde ihtiyacımız olan sinerji ve iş birliklerinin yaratılmasına da liderlik ediyoruz. Böylece hep birlikte, daha güçlü bir gelecek inşa edeceğimize inancımız tam” şeklinde konuştu.

    Schneider Electric’ten katılımcı, eşitlikçi ve yenilikçi bir çalışma ortamı

    Schneider Electric kurum içerisinde esnek bir yapı ve eşitlikçi bir kültür yaratmak üzere yenilikçi politikalar uyguluyor. Şirket, çalışanları için daha iyi bir iş-hayat dengesi sağlamak amacıyla 2017 yılında başlatılan İşyerinde Global Esneklik ilkelerini kararlılıkla yürütüyor. Ayrıca Global Aile İzni politikası sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki Schneider Electric çalışanlarının %99’u yasal izin kapsamının ötesinde, ücretli ebeveynlik, bakım ve yas izni alabiliyor. Şirket, 2020 yılının sonuna kadar bu oranı %100’e çıkarmayı hedefliyor. Şirket, Ücret Eşitliği İlkesi’ni de faal olduğu tüm ülkelerde uygulamaya soktu. Bu kapsamda tüm Schneider Electric ekosisteminde, 2019 ücret artış döneminde aynı görevi üstlenen kadın ve erkek çalışanların adil ve hakkaniyetli bir şekilde ödüllendirilmesi sağlandı. Bu süreci yöneten tüm yöneticiler de bu konuda farkındalık kazanmak ve öğrenilmiş davranış ve yargılarını değiştirmek üzere eğitimler alıyor.

    Uluslararası platformlarda da öncü çalışmalar üstlenen Schneider Electric, Birleşmiş Milletler’in HeForShe programı için Global Etki Şampiyonu olarak çalışmalarını sürdürüyor ve şirketin ülke yöneticilerinin %100’ü, BM Kadınları Güçlendirme İlkelerine uyum sözü vermiş bulunuyor. UN Women ve UN Global Compact, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne(WEPs)paralel olarak kadınların ekonomik yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmaları yönünde çalışmaların kuvvetlendirilme için çaba sarfediyor.

    Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ise şirket, her yıl kadınların iş hayatında daha başarılı olmalarına rehberlik eden ‘How Women Rise’ başlığı altında çalıştaylar düzenliyor. Başta Dünya Kadınlar Günü olmak üzere çeşitli dönemlerde düzenlenen çalıştaylara kadın-erkek tüm çalışanlar dahil oluyor. Aynı zamanda Schneider Electric, işe yeni giren kadın satış mühendislerini, deneyimli kadın satış müdürleriyle eşleştirerek bir mentorluk projesi yürütüyor. Bu sayede yeni çalışanların hem Schneider Electric’e rahatlıkla uyum sağlamaları hem de satış görevlerinde en yüksek performansı gösterebilmeleri için rehberlik sunuluyor.

    Tüm bu çalışmalarıyla da Schneider Electric, Financial Times’ın Çeşitlilik Liderleri sıralaması ve Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde lider kurumlar arasında yer almak gibi önemli başarılar elde etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.