DOLAR 34,5543
EURO 36,0783
ALTIN 2990,029
BIST 9497,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de üretiyor, dünyayı koruyor

    Türkiye’de üretiyor, dünyayı koruyor
    10.09.2020
    A+
    A-

    Türkiye’nin bariyer markası Arma Kontrol, ürettiği bariyer ve güvenlik sistemleri ile dünyanın 52’den fazla ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. 2 milyon dolar olan ihracatını 2020 yılında yüzde 20 artırmayı hedefleyen Arma Kontrol, 2021 yılında yeni ürün ve teknolojileriyle birlikte ihracatını yüzde 30 artırmayı ve dünyanın en kritik projelerini korumayı hedefliyor. Arma Kontrol’ün gelecek hedefi ise Türkiye’yi güvenlik ürünleri üretim üssü haline getirmek.

    Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri sunan Arma Kontrol, 2020 yılı ihracat hedeflerini paylaştı. Yılın ilk 6 ayında 2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Arma Kontrol, 2020 yılı ihracatını, bir önceki yıla göre yüzde 20 artırarak yaklaşık 2,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

    2021 yılında ihracat hedefi yüzde 30 artış

    Kalite ve güvenlik sertifikalarıyla Güney Kore, Fransa, Suudi Arabistan, Katar, Dubai, Malezya gibi farklı coğrafyalardaki 52’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Arma Kontrol, bugün bariyer ve güvenlik sistemleriyle dünyanın en kritik ve önemli bina, üretim tesissi, askeri ve kamu alanlarını koruyor. İhracat ürünlerinin yüzde 60’ını Road Blocker, Mantar Bariyer ve yüksek güvenlikli ürünlerin oluşturduğu firma, 2021 yılında yeni ürün ve teknolojilerle ihracat rakamlarını da yüzde 30 oranında artırmak istiyor.

    Türkiye’yi güvenlik ürün ve teknolojileri üreten bir üsse dönüştürmek istiyoruz

    Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, “Arma Kontrol olarak kurulduğumuz ilk andan beri Türk Malı kalitesini dünyaya tanıtmak istiyorduk. Hayallerimizi bir bir gerçekleştirdik ve o hedeflerimizi daha da ileriye taşıdık. Bugün 52 ülkeden fazla ülkede ürünlerimizle en kritik alanlarda insanların hayatlarını koruyoruz. Hedefimiz her zaman yeni teknolojiler ve yeni ürünler geliştirerek Türkiye’yi, dünyaya güvenlik ürünleri üreten bir teknoloji ve ürettim üssüne dönüştürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

     

    “Şartlar ne olursa olsun çalışmaya ve üretmeye devam ettik”

    Bu hedefleri doğrultusunda her zaman olduğundan çok daha fazla çalıştıklarını sözlerine ekleyen Kartal, şöyle devam etti, “Arma Kontrol olarak şartlar ne olursa olsun çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Pandemi döneminde de Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımızı artırarak yeni ürünlerle yeni pazarlara açıldık. Pandemi döneminde mevcut bariyer sistemlerinde temassız açma kapama uygulamalarında talep artışları oldu. Biz de bu alandaki çalışmalarımıza odaklandık ve tüm talepleri karşıladık. Pandemi döneminde Malezya ve Meksika gibi yeni pazarlara da açıldık. Bu pazarlarda Kollu Bariyer ve Yüksek Güvenlikli Mantar Bariyer ihraç ettik. İlerleyen dönemlerde bu pazarlardaki payımızın büyüyeceğine inanıyorum.”

     “ABD, Çin ve Japonya pazarında yer almak için araştırmalara başladık”

    ABD, Çin, Japonya, İngiltere ve İspanya gibi başta teknolojik rekabetin son derece yoğun olduğu pazarlarda da yer almak istediklerini vurgulayan Kartal, “Arma Kontrol olarak ürünlerimize ve teknolojimize son derece güveniyoruz. Öyle ki teknolojik rekabetin son derece yoğun ve sert geçtiği ABD, Çin ve Japonya gibi pazarlarda yer almak istiyoruz. Bu kapsamda 17 kişilik Ar-Ge ekibimizle bu ülkelerin pazar ihtiyaçlarına yönelik yeni teknolojiler ve yeni ürünler geliştirmek için araştırmalar yapıyoruz. Üretim kapasitemizi de bu ülkelerin talep ve ihtiyaçlarına göre son derece hızlı bir şekilde artırıp yeniden modelleyebiliriz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.