DOLAR 34,5499
EURO 36,0345
ALTIN 2997,982
BIST 9487,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dijitalleş(e)meyen KOBİ’leri bekleyen beş tehlike

    Dijitalleş(e)meyen KOBİ’leri bekleyen beş tehlike
    16.08.2020
    A+
    A-

    Generali Sigorta, dijitalleş(e)meyen KOBİ’leri gelecekte bekleyen 5 tehlikeyi paylaştı.

    İmalat, hizmet, ithalat ve ihracat gibi her sektörde hizmet sunan KOBİ’ler için günümüzde fark yaratmayı sağlayacak unsurlardan biri dijitalleşme. Bu durumun farkında olan, dijital dönüşüme yatırım yaparak mevcut yapılarını ve iş yapış sistemlerini değiştirmek isteyen KOBİ’lerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak KOBİ’lerin bir bölümü için ise dijitalleşmeyi bir gereklilik ve zorunluluk olarak görmüyor. Yeni üretim biçimlerine adapte olarak ayakta kalmak isteyen KOBİ’ler için dijitalleşmenin önemine dikkat çeken Generali Sigorta, dijitalleş(e)meyen KOBİ’leri bekleyen 5 tehlikeyi paylaştı.

    Değişen müşteri beklentilerine uyum sağlayamamak

    Değişen müşteri beklentilerini analiz edemeyen KOBİ’ler büyüyememe, müşteri ve gelir kaybı gibi önemli sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. KOBİ’ler, yüksek müşteri memnuniyetinin beklentileri anlamakla başladığının farkında olmalı, dijital uygulamaları kullanarak müşteri ile daha iç içe olmalı, müşterilerinin ihtiyaçlarını kolaylıkla analiz ederek, anlık kararlar verebilmelidir.

    İş süreçlerini ve varlıklarını sürdürmede zorluk

    Geleneksel KOBİ’ler müşteri potansiyelini ve finansal güçlerini dijitalleşmeden de sürdürme eğilimindedirler. Ancak dijital dönüşümü göz önüne alıp yönetim stratejilerini ve iş yapış biçimlerini yeniden değerlendirmedikleri taktirde, mevcut varlıklarını sürdürmeleri gitgide daha da zor hale gelmektedir.

    Personel performans yönetimi sorunları

    KOBİ’ler geleceğin iş yapış modellerine kolayca uyum sağlayabilmeleri için yönetim ve teknolojik altyapılarının yanı sıra personel performansının doğru kullanımı için de adımlar atmalıdır. Bu adımları atamayan KOBİ’lerin personel verimliliğinde ciddi sorunlar yaşadığı görülmektedir. KOBİ’lerin dijitalleşmenin getirdiği personel ve performans yönetimi yazılımlarını dikkate alarak, personel performansını doğru ve verimli bir şekilde yürütmeleri mümkündür.

    Yeni üretim biçimlerine adapte olamamak

    Yeni üretim biçimlerine adapte olamamak KOBİ’lerin temel sorunlarının başında yer almaktadır. İmalat, hizmet, ithalat ve ihracat gibi her sektörde hizmet sunan KOBİ’lerin yeni üretim biçimlerine adaptasyonu ancak dijitalleşme ile mümkündür. KOBİ’ler teknolojiyi, yapay zekanın karar verme mekanizmalarını üretim biçimlerine adapte ederek değer yaratma noktasında avantaj sağlayabilmektedir.

    Büyüyememek ve daha az kişiye ulaşmak

    Büyüyememek, farklı pazar ve müşteri kitlelerine ulaşamamak KOBİ’ler için günümüzün en önemli sorunlarından bir diğeri durumunda. KOBİ’ler değişim ve fark yaratma avantajını dijitalleşme sayesinde elde edilebilirler. Özellikle dış dünyaya açılmak ve daha fazla kişiye ulaşarak, daha büyük bir işletme yolunda gelişim elde etmek isteyen KOBİ’ler mutlak şekilde dijital dönüşümü sağlamalıdır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.