DOLAR 34,5364
EURO 36,0084
ALTIN 2994,344
BIST 9542,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cem Eriç: Esas Gayrimenkul değer yaratan projeler geliştiriyor

    Cem Eriç: Esas Gayrimenkul değer yaratan projeler geliştiriyor
    18.07.2020
    A+
    A-

    Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, sorularımızı cevaplandırdı…

     

    Esas Gayrimenkul’ün yatırımları ve büyüme oranı hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım firmalarından biri olan Esas Gayrimenkul, uzman ekibimiz ile uzun vadede değer yaratan projeler geliştiriyor ve yönetiyor. Esas Gayrimenkul olarak, yurtiçi ve yurtdışında toplamda 3 milyar Euro yatırımla, 945 bin metrekare kiralanabilir alanda, çevre dostu olan ofis, konut, alışveriş merkezi ve otel projelerine imza attık. Yurt dışında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, İskoçya, Almanya, Hollanda, Belçika ve İspanya olmak üzere toplamda 8 ülkede projelerimiz bulunuyor. Türkiye genelinde 7 alışveriş merkezi, 3 ofis binası ve 1 konut ve 1 otel  projesini hayata geçirdik. Yönetimini üstlendiğimiz 3 alışveriş merkeziyle beraber toplamda 63 projeyle alışveriş merkezi, otel  ve ofis binalarına yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

     

    Perakende sektörünü önümüzdeki dönemde neler bekliyor?

    Son dönemin en çok öne çıkan trendi, içerisinde hem teknoloji hem insan olan dijital dönüşüm. Online ve offline perakende birbirini tamamlıyor. Dijitalle dönüşüm yaygınlaşıyor fakat diğer yandan belirli bir kitlenin geleneksel alışveriş alışkanlıkları sürüyor. Dijital ve geleneksel ticaret ayrılmaz birer bütün… Bu iki sektör bir bakıma birbirinden besleniyor. İnsanlar fiziksel mağazalardan vazgeçmiş değiller. Takip ettikleri markaların fiziksel bir varlıklarının olmasına dikkat ediyorlar. AVM’ler sosyalleşme ihtiyacını karşılama anlamında da önemli bir işlev görüyor. Müşterilerini sadece mağaza karmasıyla değil, farklı sosyal imkanlarla kendilerine çekiyor. Markalar dijital dönüşüm kapsamında çok kanallı müşteri deneyimi sunuyor, online ve offline’ı daha entegre şekilde kullanıyor. Biz de AVM’lerimizi sadece alışveriş odaklı tasarlamıyoruz. Yeni nesil alışveriş ve yaşam merkezlerimizin sunduğu sinema, tiyatro, gösteri merkezi, yeme-içme alanları gibi noktalar, ziyaretçi trafiğini sürekli üst seviyede tutuyor.

     

    Süreç çok hızlı ilerliyor ve bizler de pazarlama stratejilerimizi, iş yapış şekillerimizi ve iş süreçlerimizi bu değişimlere ve yeni teknolojilere göre yeniliyoruz. Yaşanan dönüşümü firmamız için bir avantaj olarak görüyoruz. Bu kapsamlı dönüşüm sürecine ayak uyduruyoruz. Değişen tüketici alışkanlıklarının farkındayız. Dijital dönüşüm sürecimizi kendi içimizde sürekli geliştiriyoruz. Dijital strateji master planımızı bitirdikten sonra ikinci fazda uygulama sürecine başlayacağız. Alışveriş merkezlerimizdeki iş ortaklarımızla beraber, her iki tarafın ortak faydası adına çalışmalar gerçekleştireceğiz. Tüm yatırımlarımızı insan kaynakları ve teknoloji odaklı gerçekleştiriyoruz.

     

    Yeni bir tüketici profili oluştu. Yeni tüketici eğilimleri hakkında ne söylemek istersiniz?

    Covid-19 sonrası dönemde, tüketicinin fiziksel alanlarda bulunma arzusu, ürün çeşitliliğinden çok yaratılacak anlarla tetiklenebilir. İnsanların ekonomik kayıplarından ve yaşanan sürecin psikolojik etkilerinden dolayı empati kavramı ve toplumsal fayda, bu süreçte öne çıkan anahtar kelimeler arasında yer alıyor. Empati yapan markalar, bu dönemin kazananları olacak. Covid-19 ile birlikte lokal kavramı yeni bir anlam kazandı. Yerelden alışveriş yapmak gün geçtikçe önem kazanırken, alışveriş merkezlerimizde yer alan markalarımızın kendilerini zincirlerinin bir halkası olarak değil, bulundukları bölgenin lokal esnafı  gibi hareket etmeleri konusunda motive ediyoruz. Marka büyüklüğü tüketici güveni için yeterli değil. Tüketici daha fazlasını istiyor. ‘Nerde, nasıl, kim tarafından üretildi’ sorularını soruyor. Bu nedenle şeffaflık büyük önem taşıyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.