DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eker’in “Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde” projesine bir ödül daha

    Eker’in “Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde” projesine bir ödül daha
    26.12.2019
    A+
    A-

    Türkiye’yi 42 yıldır sağlık ve lezzet ile buluşturan Eker, otizmli bireylere iş ve gelecek imkanı yaratan “Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde” projesi ile saygın bir ödül daha kazandı.

    Sosyal eşitsizlikleri azaltmak amacıyla gerçekleştirilen proje, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından 11. kez düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri’nin amaçlardan 10. amaç olan “Eşitsizlilerin Azaltılması” kategorisinde yılın projesi seçildi.

    Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenen Ödül töreninde Eker yöneticileri, böyle anlamlı bir ödül kazandıkları için çok gururlu olduklarını belirttiler.

    Proje kapsamındaki çalışan sayısının 12’ye çıkarılması hedefleniyor

    11. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi ve Sürdülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri’nin amaçlardan 10. amaç olan “Eşitsizlilerin Azaltılması” kategorisinde yılın projesi seçilen “Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde” projesi, otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesine ön ayak olmak adına Tohum Otizm Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirildi.

    Proje, otizmli yetişkinlerin bir fabrika ortamında uygun koşullar sağlandığında ve doğru yöntemlerle eğitimleri tamamlandığında iş ve yaşam koçlarının desteği ile çalışabileceklerini göstermeyi amaçlıyor.

    Oluşturulan iş modelinde projenin ana yürütücüsü olarak uzman psikolog olan bir süpervizör ve otizmli bireylere hem iş hem de sosyal alanlarda koçluk yapması için iş koçları da istihdam ediliyor ve her üç otizmli birey için bir iş koçu görevlendiriliyor. Şu anda 5 otizmli birey Eker’in Bursa’daki fabrikasında istihdam ediliyor. Her dönem otizmli bireyleri projeye dahil ederek, istihdam edilen kişi sayısının 12’ye çıkarılması da hedefleniyor.

    Proje kurgusu, her sektörden kurumun rahatlıkla adapte olabileceği şekilde tasarlandı

    Bu iş modeli ile hayata gerçek anlamda kazandırılan bireyler, kendi başlarına hayatlarını devam ettirebilme, düzenli gelir elde etme ve sosyal hayata karışabilme imkanına sahip oluyor. Bu model, örnek bir çalışma olarak kurgulandı ve her sektörden kurumun rahatlıkla kendi iş dünyasına uyarlayabileceği şekilde tasarlandı. Projenin, hem kamu hem de özel sektör ile paylaşılarak sadece kurum içi değil tüm sektörler için sürdürülebilir bir iş modeli haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

    Eker, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile toplumumuza katkı sağlamaya 2020 yılında da devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.