Öğrenci yurtlarındaki en büyük sorun: Küçük odalar
EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtlarına ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Bu tespitlere göre öğrencilerin yurt memnuniyetsizlerinde ilk sırada yüzde 46.2 oranıyla, küçük odalar yer aldı. Öğrenciler yurtlarda, esnek giriş çıkış saatleri, şehir merkezine ring seferleri ile geniş kütüphane de istiyorlar.
EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İkili, sunumlarında üniversite öğrenci yurtları ile ilgili önemli detaylar paylaştı.
Swissotel’de, 10-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen RE360’taki sunumlarında Yazıcı ile Zeytin, öncelikle öğrenci yurtlarındaki mevcut durumları gözler önüne serdi. Bu kapsamda, yurtlardaki memnuniyetsizlikte, yüzde 46.2’lık oranıyla küçük ve dar odalar ilk sırada geliyor. Küçük ve dar oda sıkıntısını, yüzde 13.5’le sınırlı giriş/çıkış saatleri, yüzde 12.8’le odada banyo bulunmaması, yüzde 12.5 ile de kalabalıklık takip ediyor.
ORTAK HEDEF UYGUN FİYATLI OLMASI
Kız ve erkek öğrencilerin, ayrı ayrı olarak yurt seçimindeki kriterleri de belirtildi. Buna göre, kız öğrencilerin yurt ideallerinde, okula yakın olması ilk tercih nedeni. Bunu geniş etüt alanı, özel çalışma odaları ile daha iyi oda mekanı takip ediyor.
Erkek öğrencilerin yurt tercihindeki ilk kriter ise şehre yakınlık oluyor. Müzik stüdyosu ile sosyalleşme imkanı, şehre yakınlığı takip eden diğer kriterler olarak ortaya çıkıyor. Bunlarla birlikte, yurtlardaki yaşam alanı standardının geliştirilmesi kız öğrencileri daha çok heyecanlandırırken, erkek öğrencilerin yurtta öncelikli olarak duygusal bağ kurabilecekleri noktalar aradığı anlaşılıyor.
Sunumda, erkek ve kız öğrencilerin yurttaki ortak ideallerinde , uygun fiyat ilk sırada yer aldığı belirtiliyor. Öğrenciler uygun fiyattan sonra, balkon olup olmamasına, serbest giriş-çıkış saatine, temizliğine, spor alanına ve de kesintiz internet imkanına bakıyor.
HER İKİ GRUPTA DA BEKLENTİLER FAZLA
Öğrencilerin yurt konusundaki beklentileri de oldukça fazla. Hala da beklentilerin karşılanmasını bekliyorlar. Bu beklentiler arasında, esnek giriş çıkış saatleri, şehir merkezine ring servisi, öğrenciye iş olanağı, misafirhane, özel etüd odaları ile geniş kütüphane yer alıyor.