Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Bodrum’daydı
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 25-27 Mayıs tarihlerinde Bodrum’daydı!
SYFF seçkisinden belgesellerin izlendiği ve 3 gün süren Festival’de, izleyiciler film gösterimlerinin ardından gerçekleşen etkinliklerde davetli konuşmacılarla yerelde benzer konularda yapılan çalışmalar hakkında sohbet etme imkanı buldu.
25-27 Mayıs tarihlerinde Bodrum’da Bodrum Tohum Derneği tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, deniz koruma alanları, iklim değişikliği kaynaklı çatışma ve göç, sosyal girişimcilik, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede tema ve yaklaşımlar içeren kısa ve uzun metrajlı 26 belgesel yer aldı. Festival, Bodrum Belediyesi’nin mekan desteğiyle Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
25 Mayıs Cuma günü Burkina Faso’da yerel gıda hareketini aktaran Burkina Faso Bereketi filminin ardından Bodrum Tohum Derneği üreticilerinden Tekin Ateş tohum ve doğal tarım üzerine, atalık tohumlarla hibrit ve GDO’lu tohumların farkı üzerine konuştu.
26 Mayıs Pazar günü Yedikule Bostanları ve Büyükbabamın Bahçesi filmlerinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’nde görevli, Yerel Tohum Merkezi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Taner Mercan, yerel tohumların önemine değindi ve Yerel Tohum Merkezi’nin tohum saklama çalışmalarını aktardı.
27 Mayıs Pazartesi günü Vamizi: Mercan Beşiği filminin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Aylin Giray çevre sorunları üzerine konuştu ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin katı atık depolama tesisleri ile ilgili çalışmalarından bahsetti ve Bodrum’da kurulacak olan tesisle ilgili bilgi verdi.
Geçtiğimiz yıllarda farklı illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, bu yıl farklı şehirlerde farklı zamanlarda organize edildi. Festival Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteğiyle SYFF2018 seçkisi Nisan ve Mayıs aylarında Antalya, Kayseri, Eskişehir ve Bodrum’da izleyicilerle buluştu. Dört şehirde toplam 19 konuşmacı ile 11 müzik veya performans grubu yer aldı; seçkide yer alan 26 kısa ve uzun metrajlı belgeselin 4 şehirde toplam izlenme rakamı 4110 olarak gerçekleşti.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Hakkında: Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının ve birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi anlaşılmasını sağlarken dünyanın farklı bölgelerinden topladığı hikayelerle ilham vererek yeni bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı veriyor.