DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Peynir, çürümeyi engelliyor

    03.06.2019
    A+
    A-

    Uzmanlar, tatlıdan sonra tüketilen bir parça peynirin ağızdaki bakteri sayısını azalttığına dikkat çekti. Dünyaca ünlü diş hekimlerinin bulunduğu Avrupa Estetprobiyotikik Diş Hekimliği (EAED) Akademisi’nin dört Türk üyesinden biri olan Güzin Kırsaçlıoğlu, süt, yoğurt ve peynirdeki probiyotiklerin, asit üretimini düşürdüğünü dile getirdi. Ramazan bayramının gelmesiyle beraber tatlı yiyecek ve içecek tüketimindeki artışa dikkat çeken Kırsaçlıoğlu, bayramda  içeren ürünlerin kullanılması gerektiğini belirtti.

    BAYRAMDA TÜKETİLEN BESİNLERE DİKKAT EDİLMELİ

    Kırsaçlıoğlu, “Bayramın gelmesiyle beraber asitli içecek tüketimindeki artış ağız ve diş sağlığı açısından ani risklere sebep olabiliyor. Asitli içecekler kadar tatlı, çikolata ve şeker gibi gıdalar da dişlere oldukça zarar veriyor.” diye konuştu.

    Dişlere verilen zararın önüne geçmek için diş fırçalamanın yanında çeşitli yöntemlerin de olduğunu dile getiren Kırsaçlıoğlu, “Tatlı ve şekerli yiyeceklerin tüketiminin hemen arkasından şekersiz sakızlar çiğnenmeli. Ağızdaki asidi azaltmak için ağız suyla çalkalanmalı. Ara öğünlerde, dişleri temizleyerek plak oluşmasını  önleyebilecek elma, armut, gibi sert meyveler tercih edilmeli. Şekersiz kahve tüketimi de, plağa neden olan bakterileri parçalamaya yardımcı olur.” dedi.

    SAĞLIKSIZ BESLENMEYE DENTAL DETOX

    Bayramının gelmesiyle artan sağlıksız beslenme, ağızda çeşitli toksinlerin üremesine ve birikmesine sebep oluyor. Ağızda oluşan bu zararlı mikroorganizmalara önlem alınmadığında diş ve sindirim sağlığı olumsuz etkileniyor. Kırsaçlıoğlu, bayramda sağlıksız beslenmeyle dişlerde oluşacak zararın önüne geçmek için “Dental Detox”un uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Kırsaçlıoğlu, “Dental detox, kişilerin her gün yaptığı diş fırçalamayla başlıyor. Yemek yedikten sonra en az 15 dakika sonra diş fırçalamak gerekiyor. Yeşil çay, adaçayı gibi içeceklerin tüketilmesiyle diş bariyerleri korunurken; asitli, şekerli içecek ve yiyecek tüketiminden sonra kivi, çilek gibi meyvelerin tüketilmesi, diş etlerine masaj etkisi yapıyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.