DYO’dan 2 bin 500 çocuğa bilim ve sanatı sevdiren “Tekno Sanat Seti”
Yarınlar İçin Değer Projesi kapsamında “Öğrenmeye Değer” eğitimlerine bu yıl da devam eden DYO, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Türkiye genelinde 2 bin 500 ilkokul öğrencisine DYO ve Twin Robotik iş birliği ile geliştirilen DYO Tekno Sanat Seti hediye etmeye başladı. Hedef çocukların bilim ve sanata olan ilgisini artırmak.
Kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamayı hedefleyen DYO, “Yarınlar İçin Değer” projesi kapsamında sürdürdüğü “Öğrenmeye Değer” temasıyla eğitim hayatını da renklendiriyor. 2 bin 500 ilkokul öğrencisine DYO Tekno Sanat Seti hediye edecek olan şirket, çocukların bilim ve sanata olan ilgisini artırmayı, gelecekte yapabilecekleri işler ile ilgili bilim ve sanat içeren güzel hayaller kurmalarına destek olmayı amaçlıyor.
ÇOCUKLARA 4 FARKLI DENEY YAPMA FIRSATI
DYO ile Twin Robotik işbirliğiyle ortaya konan DYO Tekno Sanat Seti’nde çocukların yaratıcılığını geliştirecek ve bilimi sevdirecek teknolojik aletler ile renkli guaj boyalar yer alıyor. “Öğrenmeye Değer” projesi çerçevesinde 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Türkiye genelindeki ilkokullarda çocuklara hediye edilmeye başlanan setteki malzemelerle 4 farklı deney yapılabiliyor. Böylece set, çocuklar için bilimin sanatla buluştuğu eğlenceli bir aktivite olurken, aynı zamanda renk konusunda Öğrenmeye Değer eğitimlerinde edinecekleri bilgileri uygulama fırsatı da sunuyor.
RENK VE IŞIK KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURUYOR
DYO’nun 2015-2016 eğitim öğretim yılında başlattığı Öğrenmeye Değer projesiyle ilkokul öğrencilerinin yanı sıra öğretmen, idareci ve velilere renk, mekân kullanımı, ısıl konfor ve ışık unsurları hakkında bilgi veriliyor. Bu eğitimlerle yaşam alanlarının etkin bir şekilde ve estetik değerler göz önünde bulundurularak kullanılabilmesi için farkındalık yaratmak amaçlanıyor. DYO bu hedef doğrultusunda her yıl yeni projelerle eğitim hayatına katkı sağlıyor.
ÖĞRENMEYE DEĞER 3 YILDA 42 BİN ÇOCUĞA DOKUNDU
DYO’nun sürdürülebilirlik projeleri içinde yer alan Öğrenmeye Değer’de ilk etapta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Bölümleri akademisyenlerinden bir danışma kurulu oluşturuldu. Bu kurul tarafından renk, mekân kullanımı, ısı ve ışık unsurları hakkında bilgiler veren eğitim içerikleri hazırlandı.
Proje kapsamında okullarda görev yapan idareciler, sınıf öğretmenleri ve okul aile birliği üyelerine eğitimler verildi. 2015 – 2016, 2016 – 2017 ve 2017-2018 eğitim-öğretim dönemleri içinde toplamda 105 okulda 1.696 öğretmen, 42.003 öğrenci ve yaklaşık 83.966 veli mekan, renk, ısı ve ışık konularında bilgilendirildi.