Ytong tüm ürünlerini BIM-Yapı Bilgi Modellemesi ortamına taşıdı
Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, dijitalleşme adımlarından biri olarak belirlediği BIM – Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modeling) uyum çalışmalarını tamamladı. Tüm ürünlerinin akıllı objelerini hazırlayan Ytong, genişletilmiş BIM kütüphanesini, kurumsal internet sitesinden kullanıma sundu.
Dünyada hızla artan BIM-Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modeling) kullanımı, Türkiye’de de her geçen gün yaygınlaşıyor. Son yıllarda yapı sektöründeki en dikkat çekici teknolojik gelişme olarak öne çıkan BIM, inşaat projeleri için yepyeni bir çalışma yaklaşımı ve kültür değişimi olarak tanımlanıyor.
Ytong, Türkiye’de BIM’e yönelik çalışmalar yapan ilk yapı malzemesi üreticilerinden olmuştu. 2017’de akıllı objelerini ilk kez sektörün kullanımına sunan Türk Ytong, bu alandaki çalışmalarını genişleterek tüm ürünlerini BIM platformuna taşıdı. Ytong, duvar blokları, donatılı paneller ve Multipor Isı Yalıtım Levhası’nı da kapsayan tüm ürünlerinin akıllı objelerini hazırlayarak, müşterilerinin ve yapı sektörü profesyonellerinin kullanımına açtığını duyurdu. Ytong ürünlerine ilişkin akıllı objelere www.ytong.com.tr adresindeki BIM kütüphanesinden ulaşılabiliyor.
Bu alandaki çalışmalarıyla Türkiye’de yenilikçi proje tasarım ve yönetim süreçlerine etkin bir katkı sunmayı hedefleyen Türk Ytong, aynı zamanda üniversitelerin mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik “Yapı Bilgi Modellemesi ve Ytong BIM Çözümleri” konulu seminerler de düzenliyor.
Sıfır hata, düşük maliyet
Ytong BIM objeleri, ürünlerin dijital kopyaları olup, malzeme ile ilgili bütün teknik özellikleri ve en uygun uygulama çözümlerini içeriyor. Objelere işlenen bu bilgiler, doğru uygulamaların, projenin tasarım aşamasında tariflenmesine olanak sağlıyor. Böylelikle ürün ile ilgili olası planlama ve uygulama hataları en aza indiriliyor, maddi açıdan ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Geleneksel yöntemle inşa edilen projelere göre daha kısa sürede bitirme, daha az hata miktarıyla çalışma, daha düşük yapım maliyeti ve daha yüksek kalite imkânı ile bütünleşik bir proje yönetimi sağlıyor.