INEVA Çevre Teknolojileri 8’inci Bursa Bilim Şenliği’ne katıldı
Coşkunöz Holding bünyesinde atıktan enerji konusunda faaliyet gösteren INEVA Çevre Teknolojileri, Türkiye’nin en büyük bilim festivaline katıldı. Bursa’nın önde gelen firmalarıyla birlikte 8’inci Bursa Bilim Şenliği’ne destek veren INEVA, geliştirdiği yüksek teknolojili çalışmalarla en büyük çevre sorunlarından biri olan arıtma çamurlarını etkin bir şekilde bertaraf ederek enerji geri kazanımı sağlıyor
Bursa Bilim Şenliği (8th Turkish Airlines Science Expo) 2 – 5 Mayıs tarihleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle TÜYAP fuarında sekizinci kez gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın desteği ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM)’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Bursa’nın önde gelen şirket ve kuruluşlarıyla birlikte Coşkunöz Holding bünyesinde bulunan ve atık bertaraf sistemleri üzerinde sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştiren INEVA Çevre Teknolojileri de destek verdi.
TÜBİTAK ile birlikte, Türkiye’de ilk defa atığın maksimum düzeyde bertaraf edilmesini sağlayan sistemi geliştiren INEVA, arıtma çamurlarını termal olarak ortadan kaldıran teknolojisiyle doğaya, çevreye ve yenilenebilir enerjiye katkı sağlayan bir teknoloji sunuyor. Atığı enerjiye dönüştürerek geri kazanım elde eden üstün teknolojisi ile sürdürülebilir enerji alanında çığır açan yüzde 100 yerli sermayeli INEVA, inovatif çalışmalarını daha geniş kitlelere duyurma hedefiyle alanında gerçekleşen etkinliklere katılmaya devam ediyor.
Öğrenciler bilim ve teknoloji konularında yarıştı
‘Dijital Türkiye’ ana teması ile düzenlenen Türkiye’nin en büyük Bilim Festivali yaklaşık 200 bine yakın kişiyi ağırladı. Meslek lisesi öğrencileri ‘Meslekler Yarışıyor’ programında toplam 11 ayrı kategoride hünerlerini sergiledi. Dereceye girenler birbirinden özel ödüllerin sahibi oldu. Renkli anlara şahit olan etkinlik boyunca INEVA, Türkiye genelinde arıtma çamuru bertarafı için kurduğu tesisleri sanal gerçeklik gözlüğü ile gezdirdi. INEVA Çevre Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Akıncı yaptığı açıklamada, “Şu an için dördüncü sanayi devriminin içerisinde yer alan birçok sektörde daha büyük bir evrimsel gelişim görmek mümkün. Yeni üretim teknikleri, daha verimli yöntemler ve fırsatlar sunan dördüncü sanayi devriminde gerçekleşen bu ilerlemeler ile sanal gerçeklik teknolojisinin birleşmesi, bizim de endüstriyel alandaki manzaramızın şeklini değiştirdi. Artık VR’ın sadece eğlence için kullanılan bir teknoloji olmaktan çıkarak gerçekçi unsurları sayesinde dış ortamın sanal olarak tamamen kopyalanması, ürünün nasıl görüleceğini ve çalışacağını incelemeye imkan sunuyor. Biz de buradan hareketle pilot olarak seçtiğimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSU) işlettiği Başiskele Kullar’daki ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri’nden çıkan arıtma çamurlardan elektrik enerjisi elde edilecek tesisimizi sanal gerçeklik gözlüklerimiz sayesinde gezdirerek kişileri, gerçek bir etkileşim sayesinde aslında talep ettikleri deneyim ihtiyacını, onları da işin içerisine dahil ederek gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.