Sertifier, Tarvenn’den 1,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı
Sertifikaların kolayca tasarlanmasını ve katılımcılara dijital ortamda dağıtılmasını sağlayan Sertifier, kurumların sertifika süreçlerini dijital ortama taşırken, diğer yandan bireyler için eğitim verilerinin güvenli bir ortamda saklanarak paylaşılmasına olanak sağlıyor. Dijital hizmetleriyle kurumların hayatını kolaylaştıran girişim, Tarvenn’den aldığı yatırım ile eğitim verilerinin güvenli bir şekilde depolandığı global bir büyük veri şirketi olmayı hedefliyor.
Sertifier, blockchain teknolojisinden de yararlanarak; kurumlar ve bireyler için tüm eğitim bilgilerinin güvenli bir şekilde oluşturulmasını, dağıtılmasını ve paylaşılmasını sağlıyor. İlk günden itibaren global pazar hedefi ile yola çıkan girişim, şimdiden 11 ülkede 25 binden fazla sertifikanın dağıtımı gerçekleştirdi. Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 4. dönemine seçilen başarılı girişimlerden biri olan Sertifier, Tarvenn’den aldığı yatırım ile uluslararası pazarda önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.
Kolayca Tasarla, Hızlıca Gönder!
Sertifier, sunduğu onlarca şablon sayesinde kurumların tüm sertifikalarını dijital ortamda kolayca tasarlamasını sağlıyor. Sertifikalarınız üzerinde her türlü düzenlemeyi yapmanıza ve kendi sertifika tasarımlarınızı sisteme eklemenize olanak sunan girişim, geliştirdiği altyapı sayesinde tek bir tuşla binlerce kişiye onaylı sertifikaların gönderilmesine imkan tanıyor. Bu sayede kağıt sertifikaların tasarım, basım ve gönderim gibi süreçlerini saniyelere indirerek hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de kullanıcıları kâğıt masraflarından kurtararak gereksiz kâğıt kullanımının önüne geçiyor ve çevreci bir yaklaşım sergiliyor.
Güvenli Depolama ve Sertifika Sorgulama
Eğitim firmaları ve dijital eğitim platformları için kapsamlı bir çözüm sunan Sertifier, sertifika göndericilerinin yanı sıra sertifika sahipleri için de birçok avantaj sunuyor. Kâğıt sertifikaların zamanla yıpranmasının ve kaybolmasının önüne geçen Sertifier, bütün sertifikaları blockchain altyapısıyla tek bir platformda, güvenli bir şekilde depoluyor. Sertifika sahipleri istedikleri sertifikalarını kendi profillerinde yayınlayabilirken aynı zamanda Linkedin, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan paylaşabiliyor. Ayrıca Sertifier her sertifika üzerine yerleştirmiş olduğu QR kod ve seri numarası sayesinde sertifikaların sistem üzerinden anında sorgulamasını sağlarken, aldatıcı sertifikaların kullanılmasının da önüne geçmiş oluyor.
“Hedefimiz dünyada dijital sertifika alanında bir numara olmak”
Sertifier kurucu ortakları Arda Helvacılar ve Bengisu Doğan, Tarvenn’in desteği ile uluslararası pazardaki yayılıma devam edeceklerini belirtiyor. Bengisu Doğan, ‘Kendimize ve ekibimize çok güveniyoruz. Türkiye’de akıllı sertifikaların öncülüğünü yaptık. Kısa süre içerisinde 11 ülkede 25 binden fazla sertifika gönderimigerçekleştirdik ve 68 kurumsal müşteri elde ettik. Tarvenn’in tecrübesi ve desteği ile bu ülkelerin sayısını arttırmak ve milyonlarca kişinin eğitim verisini güvenli şekilde sunan bir Büyük Veri (Big Data) şirketi olmak istiyoruz’ ifadelerini kullandı.
Küçük ve orta ölçekli eğitim firmalarına sundukları dijital çözüm ile hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirten Sertifier kurucu ortağı Arda Helvacılar, geliştirdikleri API servisleri ile büyük kurumların mevcut altyapılarına kolayca entegre olduklarını vurguluyor. Helvacılar; ‘Sertifier rakiplerine oranla daha başarılı bir tasarım ve kullanım ara yüzüne sahip. Kurumsal çözümümüz ile binlerce çalışana sahip şirketlerin tüm sertifikasyon ihtiyacına karşılık verebiliyoruz. Hedefimiz bu avantajlarımızı doğru kullanarak dünyada dijital akıllı sertifika alanında bir numara olmak’ dedi.
“Sene sonuna kadar 55 ülkeye ulaşmak istiyoruz”
Tarvenn Ventures Genel Müdürü Mustafa Kopuk, eğitim sektöründeki dijitalleşmenin gün geçtikçe arttığını ve Sertifier’ın kurumlar için harika bir kolaylık sunduğunu ifade etti. Mustafa Kopuk, ‘Eğitim sektörü tüm dünyada dijitalleşiyor ve eğitim teknolojileri yani EdTech girişimlerinin önemi artıyor. Sertifier kurumlar için sertifikasyon süreçlerini kolaylaştırırken doğrulama ve paylaşım özellikleri ile sektördeki önemli bir eksiğe çözüm üretiyor. Global pazarda hızlı bir büyüme elde ederek sene sonuna kadar 55 ülkeyeulaşmak istiyoruz’ dedi.