DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Proses güvenliğinde güncel teknolojiler tanıtıldı

    Proses güvenliğinde güncel teknolojiler tanıtıldı
    12.04.2019
    A+
    A-

    Endüstriyel kazaları önlemek için en son teknolojiyle üretilen ürünler, Proses Emniyeti Sempozyumu kapsamında tanıtıldı. Ülkemizdeki sanayiciler nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen Proses Emniyeti Sempozyumu kapsamında 70 firma ürünlerini sergiledi.

    Proses güvenliğini sağlamak için kaliteli ve sertifikalı ürünlerin tercih edilmesinin önemine dikkat çeken Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Şerefhan, yerli imalatçıların bu alanda Ar-Ge çalışmaları yaparak teknolojik ürünlerini geliştirmelerinin önemli bir gelişme olduğunu açıkladı.

    Yerli ve milli üretimle proses güvenliği

    Proses güvenliğinde bir endüstriyel tesisteki en küçük parçanın bile önemli bir fonksiyonu bulunuyor. Vana tercih ederken sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi özellikle Çin’den gelen ve güvenlik tehdidi oluşturan ürünlerle mücadele etmek için büyük önem taşıyor. Yüzde 100 yerli üretimle yanmayan vanalar ile elektrikli aktüatörler üreten ve 87 ülkeye ihracat yapan SMS Tork, Türk firmalarına proses güvenliği konusunda sunduğu yerli ve ekonomik çözümlerini Proses Emniyeti Sempozyumu’nda tanıttı.

    200 yıllık deneyimle Türkiye’de üretiyor

    Fabrikalarda yaşanan elektrik ark patlamaları, alev temaslarındaki en büyük tehlikeler arasında yer alıyor. Yaklaşık 12 bin dereceye çıkan sıcaklıkların yaşandığı patlamalar, kısa süreli olmalarına rağmen en ölümcül kazalara yol açıyor. Alev konusunda farklı tehditlere uygun alternatifli teknolojilerle çözüm sunan DuPont, iş güvenliği konundaki 200 yıllık bilgi birikimini Türkiye’de üretim ile taçlandırdı. DuPont, Türk firmalarında Seveso Direktifleri doğrultusunda iş güvenliği kültürünün oluşmasında global tecrübesini yerelleştirerek danışmanlık veriyor.

    Yıldırım düşeceğini 8 dakika önce tahmin eden ürün

    Proses güvenliğinde önemli konulardan biri olan doğal afetlerden yıldırıma karşı firmaları koruyan çözümler de Sempozyum’da tanıtıldı. 4 S Elektrik Elektronik’in bir tesisin bulunduğu alanda 200 metre mesafesine kadar yıldırım oluşumunu tamamen engelleyen ürünleri ile tesisler koruma altına alınabiliyor. Yıldırım erken uyarı sistemine sahip olan ürünler sayesinde de 8 ila 20 dakika kadar öncesinde yıldırımın düşeceği tahmin edilerek, çalışanlar ve tehlikeli ürünler güvenli alana çekilebiliyor. Yıldırım kaynaklı toprak ve şebeke hattı üzerinden gelebilecek darbelere karşı sistemleri koruyan ve kayıt tutan ürünlerle de proses güvenliğini sağlıyorlar. Kesintisiz çalışmak zorunda olan tesisler için yıldırıma karşı güvenli ve yönetmeliklerle uyumlu tedbir çözümleri almak bu açıdan büyük önem taşıyor.

    Kızılötesi alev dedektörleri

    Sempozyuma katılan A Yangın Güvenlik ise dünyanın ilk ultraviyole kızılötesi ve üçlü kızılötesi alev dedektörlerini geliştiren Emerson firmasıyla her türlü atmosferik koşula karşı dayanıklı ürünlerle Türk firmalarını buluşturdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.