DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalar sempozyumu

    Otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalar sempozyumu
    11.04.2019
    A+
    A-

    Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı İş Birliğiyle Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu!

    Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle Abdi İbrahim Otsuka desteğiyle, Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu 12 Nisan Cuma günü, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü B Konferans salonunda gerçekleşecek.

    Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle Abdi İbrahim Otsuka desteğiyle, Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu 12 Nisan Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesinde gerçekleşecek. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü B Konferans salonunda sabah 9.30’da başlayacak ve 18.00 ‘a kadar sürecek sempozyumda; otizm spektrum bozukluğu üzerine alanında uzman 14 konuşmacıyla otizmde tanı ve tedavi süreçlerinden, otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalara, mesleki eğitim ve tedavi türlerinden, okullarda sosyal kabul konularına kadar pek çok konu konuşulacak. Her oturum sonunda vaka analizlerinin de yapılacağı sempozyuma; Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji, Tıp Fakültesi, Özel Eğitim ve Çocuk Gelişim öğrencileri – mezunları ve otizm alanında çalışan uzman kişiler katılabilecek.

    Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu ‘na kayıt yaptıran katılımcılara: 1. oturumda Prof. Dr. Özgür Öner ve Prof. Dr. Yankı Yazgan tarafından “Otizm Spektrum Bozukluğunda Erken Tanı”,2. oturumda Doç. Dr. Yeşim Güleç Aslan, Prof. Dr. H. İbrahim Diken, Doç. Dr. Hatice Bakkaloğlu, Uzm. Klinik Psikolog Carmen Aparicio Samsunlu, Prof. Dr. Özgür Öner tarafından “Okul Öncesi Çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu”,3. oturumda Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu, Prof. Dr. Sezgin Vuran, Doç. Dr. Seray Gül, Prof. Dr. Selda Özdemir, Doç. Dr. Özalp Ekinci tarafından “Okul Çağındaki Çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu”,4. oturumda Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Doç. Dr. Ayşe Burcu Ayaz, Doç. Dr. Bora Baskak tarafından “Ergenlerde ve Yetişkinlerde Otizm Spektrum Bozukluğu” eğitimleri verilecek.

    Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

    Bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor, dünyada her 20 dakikada bir çocuğa otizm tanısı konuluyor. Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.