İyilik İçin Sanat Derneği sanatçı Bakış sergisini gezdi
İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 195.’sinde, SK Sanat Projeleri’nin ev sahipliğinde, Saliha Yılmaz ve Kadir Akyol’un City’s Nişantaşı’nda 6 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında düzenledikleri “Bakış” sergisini gezdi.
Gallery Artist Editions ile işbirliğiyle düzenlenen sergi, sanatçıların yakın zamandaki çalışmalarından bir seçki sunuyor.
İyilik İçin Sanat Derneği üyelerini SK Sanat Projeleri’nin kurucularından Şebnem Kutal ağırladı. Dernek üyeleri Selin Bozkurt, Handan Aral, Nermin Aşçıoğlu, Ece Mizrahi, Duygu Hayırlıoğlu, Arzu Küfündür, Yasemin Atatüre, Tuğba Türkmen, Ayşen Laçinel, Melike Yıldırım, Hakan Kürklü ve Zeynep Gül Uzunkaya ziyaret sırasında sanatçı Saliha Yılmaz ile bir araya gelerek, sohbet etme imkanı buldu.
Kimliksizleşen Yaşamlarımızı “Gerçeküstücü” Bakış
Son dönem eserlerinde güncel kent yaşamından kimlik meselelerine dek geniş konu aralığında; resim, heykel ve enstalasyon gibi interdisipliner üretimiyle öne çıkan Saliha Yılmaz, melez yapılar ortaya koyuyor. Kadın sorunları, cinsel politikalar, kentsel dönüşüm ve doğa ile ilişkilerimizi, desen, seramik ve pleksiglas gibi farklı malzeme ve teknikle işleyen sanatçı; ortaya insan, bitki, hayvan ve mimari karışımı formlarla hibrit örnekler çıkarıyor. Günümüz yaşantısı ve sosyo-politik sorunlarına eleştirel bir tonla yaklaşan “Yılmaz”; renk ve biçimi bir arada kullanarak, her yönüyle giderek kimliksizleşen yaşamlarımızı “gerçeküstücü” bir bakışla sunuyor.
Kadir Akyol ise seçkide yer alan eserlerinde, temel bir disiplin olarak algıladığımız portre resmine kendi üslubunun bakışını katıyor.
Sanatçı Öz Geçmişleri
Balıkesir’de, 1985 yılında doğan Saliha Yılmaz, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar ve Moda-Tekstil Tasarımı bölümlerinden mezun oldu. 2016 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yılmaz, aynı yıl Hollanda Gerrit Rietveld Academy’nin İngiltere’de, European Exchange Academy’de düzenlediği “Once Upon a Time in Dartmoor” adlı konuk sanatçı programına katıldı. 2015’te Pekin’den bir moda markası olan Red Horse tarafından sanat etkinliği için davet edildi. 2014’teyse Sapanca’da Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’ de gerçekleşen 6. Portakal Çiçeği Çalıştayı’nda yer aldı. Birçok kişisel ve karma sergilere katılan sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.
Mardin’de, 1984 yılında doğan Kadir Akyol, 2008 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden Fakülte ikinci olarak mezun oldu. 2011’de Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı Yüksek lisanstan Fakülte birincisi olarak mezun olan Kadir Akyol, aynı yıl İspanya’ da Universidad De Sevilla Faculttad De Bellas Artes’ da 2. master eğitimine başladı. 2013 Rh+Artmagazine ‘Yılın Genç Ressamı’ Ödülünün yanı sıra birçok ödül kazanan Kadir Akyol, 2018 yılında Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı Sanatta Yeterlilikte doktora eğitimine başladı. Sanatçının 13 kişisel sergisi bulunuyor.