DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kimseyi geride bırakmamak için koruma ve dönüşüm şart

    Kimseyi geride bırakmamak için koruma ve dönüşüm şart
    22.03.2019
    A+
    A-

    22 Mart Dünya Su Günü nedeni ile bir açıklama yapan GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler, 2019 yılının teması olan “Kimseyi geride bırakmamak” için mevcut temiz su kaynaklarının korunmasının ve kullanılmış suların sağlıklı şekilde dönüştürülmesinin şart olduğunu söyledi.

    Suyun çıkarılması, taşınması, depolanması, dağıtılması ve yeniden yapılandırılması konusunda çalışmalar yürüten GF Piping Systems’ın bünyesinde bulunan GF Hakan Plastik’in Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler, konunun kısa vadeli çözümlerle değil, uzun vadeli bir yaklaşımda ele alınması gerektiğini vurgulayarak şu açıklamada bulundu:

    “Güvenli içme suyu kaynaklarının azalması, küresel bir sorun olarak karşımızda duruyor. Her yıl 22 Mart’ta bu konuya dikkat çekmek, gündem yaratmak için Dünya Su Günü özelinde etkinlikler, duyurular, haberler yapılıyor. Gerçekten çok önemli ve hassas bir konu. Bu konuda çalışmalar yürüten uluslararası bir marka olmamız açısından biz de özellikle üzerinde duruyoruz.

    Bugün verilere baktığımızda dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin yani yaklaşık 4 milyar insanın yılın en az bir ayında şiddetli su sıkıntısı yaşadığı; dünya çapında 700 milyon insanın 2030 yılına kadar yoğun su kıtlığı nedeniyle yerinden edilebileceği bilgisine ulaşıyoruz. Dünya genelinde elde edilen rakamlar üzüntü verici. “Kimseyi geride bırakma” derken bunları düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Gelecek çocuklarımızın. Ama bugün beş yaşın altındaki 700’den fazla çocuğun, her gün güvenli olmayan suya ve kötü temizlik koşullarına bağlı ishalden öldüğü bilgisine erişiyoruz. 2.1 milyar insan evde güvenli su olmadan yaşıyor.

    Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 6. Maddesinde temiz su ve sıhhi koşulların sağlanması konusuna değiniliyor. 2030 yılına kadar herkesin güvenli ve erişilebilir içme suyuna kavuşması için alt yapıya yatırım yapmanın, sıhhi tesisler inşa etmenin ve her düzeyde hijyenin teşvik edilmesi üzerinde duruluyor. Bunu sağlamak için kaynakların korunmasına ihtiyacımız var. Su verimliliğinin teşvik edilmesi ve kullanılmış suların arıtma teknolojileri ile dönüştürülmesinin de desteklenmesi gerekiyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.