Universal Robots yüzde 38 büyümeyle 234 milyon dolar gelir elde etti
Universal Robots, 2017’ye oranla yüzde 38 büyümeyle 2018’de 234 milyon dolar gelir elde etti. Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaparak insan emeğine dayalı üretimin fazla olduğu Türkiye’de cobot kullanımını iş süreçlerinde verimli hale getirdi
Dünyanın lider kolaboratif üreticisi Universal Robots, 2017’ye oranla yüzde 38 büyümeyle 2018’de 234 milyon dolar gelir elde etti. Kolaboratif robot teknolojisinde çığır açan çalışmalarında 10 yıllık yolculuğunu geride bırakan Universal Robots, ilk UR5 model cobot’tan bu güne 31 bin cobot’a ulaştı. Universal Robots, 2015’te otomasyon çözümlerinde uluslararası lider firma Teradyn tarafından 285 milyon dolara satın alınmasının ardından gücüne güç kattı. Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaparak insan emeğine dayalı üretimin fazla olduğu Türkiye’de cobot kullanımını iş süreçlerinde verimli hale getirdi.
138 sertifikalı ürün, 400’den fazla onaylı ticari ürün geliştirici
Universal Robots, cobot’larla sorunsuz şekilde çalışabilecek onaylanmış ürünleri, örneğin robot tutucu (gripper) vb. yardımcı ekipmanlar, aksesuarlardan kamera sistemleri ve yazılıma kadar ihtiyaç duyulan her şeyi barındıran UR+ platformunu 2016’da hayata geçirdi. Tak-Çalıştır ve Üretime Başla! konseptine uygun şekilde geliştirilen UR+ programında 138 sertifikalı ürün ve 400’den fazla onaylı ticari ürün geliştirici partner şirketi bulunuyor. Universal Robots, iş ortaklarına ve son kullanıcılara, var olan ürününü özelleştirmek ya da yeni bir ürün geliştirmek isteyen geliştiricilere, yenilikçi çalışmalar yapmak isteyenlere cobot’larla sorunsuz bir şekilde çalışacak şekilde sertifikalandırılmış UR+ ürünlerini sunuyor.
Universal Robots Akademi 130’dan fazla ülkede 51 bini aşkın kullanıcı
Universal Robots, kolaboratif robot teknolojisindeki liderliğini programlama, kullanıcı eğitiminde kolaylık gibi avantajlarla da sürdürüyor. İş birliğine dayalı robot (Cobot) kavramını öğrenmek ve robot programcısı olmak isteyenler için 2017’de ücretsiz çevrimiçi bir platform sunan ve sektörde bir ilk olan Universal Robots Akademi’yi başlattı. Universal Robots Akademi’de İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Çince, Japonca, Korece ve Tayca olarak 8 dilde 9 online modül ile robot teknolojisi alanında tecrübesi olmayan kullanıcılara dahi önemli kolaylıklar sağlanıyor. Platform, bugün dünya çapında 130’dan fazla ülkede 51 bini aşkın kullanıcıya sahip. Universal Robos, Türkçe seçeneğini de hayata geçirerek daha fazla kullanıcıya erişmeyi planlıyor.