İstanbul °C
Marshall 1 Mart “Usta Günü”nü kutladı
Boyacı ustalarının mesleki tanınılırlığını artırmayı, tüketicilerin donanımlı ve becerikli ustalarla iş yapmaları gereğine dikkat çekmeyi hedefleyen Marshall, 2017’den bu yana 1 Mart tarihini“Usta Günü” olarak kutluyor.
“Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatımıza renk katmaya devam eden Marshall, boyada mesleki becerinin ve yetkinliğin önemini vurgulamak amacıyla 2017 yılından bu yana 1 Mart tarihini “Usta Günü” olarak kutluyor. Boyacı ustalarının mesleki becerilerinin ve mesleki tanınırlıklarının arttırılmasını hedefleyen “Usta Günü” tüketicilerde de işinin ehli kişilerle iş yapmaları konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Marshall, yıl boyunca boya ustalarına yönelik pek çok çalışma yürütüyor. Düzenlenen eğitimlerde, boya uygulamalarında verimlilik, olası hataların azaltılması, iş sağlığı ve güvenliği gibi konulara odaklanılıyor. Ustalar ayrıca Marshall ürünlerinin özellikleri, boya teknolojilerindeki yenilikler, tüketici ihtiyaçları ve en önemlisi sosyal sorumluluk çalışmaları hakkında bilgilendiriliyor.
Marshall Eğitim Müdürü Kemal Koç, Marshall’ın 2017 yılında 1 Mart tarihini “Usta Günü” ilan ettiğini hatırlatarak, “Usta günü kapsamında aslında tüketicilerin donanımlı ve becerikli ustalarla iş yapmaları gereğine de dikkat çekmek istiyoruz. Gerçek ustaların hak ettikleri takdir ile daha çok tanınmalarını, eğitimli ustalara talebin artmasını ve sektörde bu işi daha acemi şekilde ve eğitim almadan yapan ustalardan ayrışmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü yüzde 100 müşteri memnuniyeti skorunu yakalamak istiyoruz. Marshall ustalarının sektörde en çok aranan, en çok güvenilen ustalar olarak öne çıkmasını arzuluyoruz. En kaliteli ve tüketici ihtiyaçlarına odaklanarak geliştirdiğimiz ürünlerimizi duvara uygulayan ustaların bilgi ve becerili olması, ürünü en iyi şekilde uygulamaları açısından bu çok gerekli. Bu nedenle 1 Mart tarihini ‘Ustalar günü’ olarak ilan ettik. Marshall olarak ustaların mesleki tanınırlıklarını artırmak, profesyonel olarak henüz tanımlanamayan ve okulu dahi olmayan bu meslek grubunun daha eğitimli, donanımlı ve müşteri memnuniyet odaklı işleri ile istihdam edilmeleri amacı ile çalışıyoruz. Bu çerçevede de onlara davranış eğitimlerinden, iş güvenliğine, ürün hazırlığından, uygulama kurallarına kadar birçok detayda eğitimler vermeye odaklanıyoruz” dedi.
Ustalık Eğitimi
Boya ustalarının mesleklerini en iyi şekilde icra etmelerini sağlamayı hedefleyen Marshall bu kapsamda tecrübeli eğitim uzmanlarının desteği ile gerçekleştirdiği eğitimlerle son 5 yılda 750 eğitim ile yaklaşık 78.000 ustaya eğitim verdi. Her yıl gerçekleştirilen eğitimler kapsamında sosyal sorumluluk konuları da ele alınıyor. Bu çerçevede geçtiğimiz yıllarda enerji tasarrufundan, deniz ve ormanların korumasına ve trafik güvenliğine kadar pek çok konu eğitimler kapsamına alındı. “Amacımız pek çok konuda, ustalarımızda farkındalık yaratmak, insanlığa, çevremize ve ülkemize katkı sunmak,” diyen Koç, bu yıl Çekül ile işbirliği yaparak, bir Marshall Ormanı oluşturduklarını belirtti. Bu kapsamda, Marshall eğitimlere katılan herbir usta adına bir fidan bağışında bulundu.
Mesleki Yeterlilik Belgesi
Bakanlıkça zorunlu hale getirilen Meslek yeterlililik belgelendirmesi konusunda ustalara bilgilendirmeleryaparak, yeni yasal düzenlemeleri anlattıklarını ve ustaları belge almaya teşvik ettiklerini belirten Kemal Koç, “Bu kapsamda sınavlar düzenliyor, belge almalarına katkı sağlıyoruz. Belgeli ustanın, çevresinde iş almasının daha kolay olacağını ve ustaya güvenin artacağına inanıyoruz. Şu ana kadar, 500’ün üzerinde ustanın belge almasına katkı sağladık” dedi. Marshall 1993 yılından bu yana aralarında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ustaların MYK belgesi alması için yürütülen projelerin de bulunduğu çeşitli çalışmalara katkı sağlıyor.
YORUMLAR