DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    CHEP FIT’19 Fuarı’nda tedarik zincirde teknolojinin önemini vurguladı

    CHEP FIT’19 Fuarı’nda tedarik zincirde teknolojinin önemini vurguladı
    28.02.2019
    A+
    A-

    Endüstrinin geleceğine ışık tutan ve yaşayan bir platform olan FIT’19 Fuarı, 21-24 Şubat tarihleri arasında sektör profesyonelinin katılımıyla gerçekleşti. CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, fuar kapsamında düzenlenen zirvede konuşmacı olarak yer aldı. Enyüce, teknoloji kullanımının lojistik operasyonlardaki etkisinden bahsederken sektörün bu alandaki çalışmalarını da değerlendirdi

    Üretim anlayışını dönüştürecek yenilikçi çözümlerin tanıtıldığı FIT Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı 2019, 21-24 Şubat tarihleri arasında İzmir’de düzenlendi. Ziyaretçilere ve katılımcılara zengin bir etkileşim ve iletişim ağı sunan FIT’19 Fuarı’nda endüstri sektörünün önemli oyuncuları, geliştirdikleri ürün ve sistemleri sergilerken; akademik çevrelerin teorik katkılarının izlenebildiği konuşmalar, farklı alanların ve disiplinlerin etkileşime girdiği paneller gerçekleşti.

    Zirvede ‘Sürdürülebilir Tedarik Zincirleri için Dijital Dönüşüm’ başlığı altında konuşmacı olarak yer alan CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, dijital dönüşümün gerekliliği ve öneminden, CHEP’in bu alandaki çalışmalarından, otomasyon ile dijital dönüşüm arasındaki bağdan bahsetti. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı ekipman yönetimi modeli ile hizmet veren CHEP, Brambles’ın kurduğu BXB Dijital aracılığıyla “Büyük Veri”ye dayalı iş zekası uygulamaları ve “Nesnelerin İnterneti” teknolojisine yatırım yaparak sektördeki dijital dönüşüme öncülük ediyor. Tedarik zincirleri boyunca ekipmanlarının ve taşıdığı ürünlerin 360 derece görünürlüğünü sağlıyor.

    Teknolojiyle donatılmış paletler tedarik zincirini hızlandırıyor

    CHEP, Endüstri 4.0 çerçevesinde paletlerin nasıl akıllı hale getirileceği üzerine çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Paletlerine sensör takıp nerede olduğunu görebilecek, sıcaklık sensörü ile gıda sektöründe soğuk zincirin kırılıp kırılmadığını takip edebilecek, yakınlık sensörüyle ise mağazada tüketiciler, ürünün yanından geçerken cep telefonlarına kampanya bildirimleri alabilecek. Bunlara ek olarak, ağırlık sensörüyle de paletlerin üstünde ne kadar ürün kaldığı, bu ürünler ne kadar zamanda satıldığı gibi birçok istatiksel veriye ulaşabilecek.

    CHEP’in bluetooth tabanlı beaconların yerleştirildiği çeyrek paletleri sayesinde ise üretici ve perakendeci tüm yönlendiricilerle etkileşim kurabiliyor. Böylece üretici, ürünlerinin zamanında ve istenilen yere yerleştirildiğinden emin olabiliyor, perakendeci stokları anlık olarak takip edebiliyor, çok satılan ürünlerde ise stoksuz kalma durumu azaltılıyor. Beaconlar, bir mobil uygulamayla entegre bir şekilde çalışıyor ve müşterilere ürünün yanına yaklaştığında anlık indirim/kampanya bildirimleri iletiliyor. Böylece hızlı ve pratik bir şekilde tüketicilerin bu kampanyalardan kasada yararlanması sağlanıyor.

    Ürünler güvenli, sorunsuz ve verimli bir şekilde taşınıyor

    CHEP, düzenli bakım ve onarım ile kırılmalara karşı ekstra dayanıklı olan standart paletleri ile otomasyon sistemlerini ve tedarik zincirlerini oldukça verimli hale getiriyor. Sorunları hızlı ve kesin bir şekilde belirlemek için son teknoloji kullanılarak uzmanlar tarafından inceleme yapılıyor. Uygun spesifikasyonlara göre üretilip muhafaza edilen CHEP paletlerinde elleçleme için daha az zaman harcanıyor. Bu sayede daha az ürün hasarıyla karşılaşılıyor, otomatik sistemlerdeki aksaklıklar azaltılıyor. Beyaz paletlerde oluşan yüzde 4,1’lik ürün hasarı CHEP paletleriyle yüzde 0,16’ya kadar düşüyor.

    ‘Sürdürülebilir Tedarik Zincirleri için Dijital Dönüşüm’ başlığındaki konuşmasında lojistik sektöründe teknoloji yatırımların mutlaka yapılması gereken bir yöntem olduğunu belirten CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce; “Teknoloji kullanımıyla lojistik operasyonlar daha hızlı ve etkili yapılıyor. Bilgi alışverişini hızlandıran ve kolaylaştıran mobil çözümler, iş süreçlerinin verimliliğini artırıyor.  Bu süreçlerin her kademesinde ciddi bir tasarruf elde ediliyor; hem kolay, hem de güvenilir bir operasyon yönetimi yapılabiliyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.