23. EMITT Turizm Fuarı rekor seviyede katılım ile devam ediyor
Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan ve 31 Ocak Çarşamba günü başlayan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 94 ülkeden 1.100 ana firmayı (alt katılımcılarla toplamda 5.602 firma) ağırlayarak rekor seviyede katılım ile tüm hızıyla devam ediyor. Fuar, 03 Şubat’a kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne hem turizm profesyonellerini hem de uygun fiyatlarda tatil planlarını yapmak isteyenleri bekliyor.
Bu yıl 94 ülkeden 1.100 ana firmayı (alt katılımcılarla toplamda 5.602 firma) ağırlayan EMITT, turizm sektörüne yön veren konu ve konuklarla ikinci gününde ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeye devam ederken stantlardaki aktiviteler de renkli görüntülere sahne oluyor.
Dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonelleri EMITT’te buluşuyor
EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın katılımcı sayısı geçen yıla oranla yüzde 25 artış göstermeyi başardı. Bu sene Brezilya, Japonya, Çin Gürcistan, Güney Kore, Güney Afrika, Azerbaycan, Küba, Makedonya, Yunanistan, Bosna Hersek, Özbekistan, Nepal, Hindistan, KKTC, Bulgaristan, Lübnan, Maldivler, Moğolistan, Kosova, Filistin, Sırbistan, Kırgızistan ve İran gibi ülkelerin katılımlarının yanı sıra Endonezya ve Malta bakanlık düzeyinde katılıyor. Ayrıca Finlandiya, Polonya ve Tayland’dan yeni firmalar fuarda ilk defa katılımcı olarak yer alıyor. Turizm sektörü temsilcilerini dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonelleri ile buluşturma geleneği bu yıl da sürdürülüyor. Bu kapsamda Hosted Buyer (davetli tur operatörü) programı düzenleniyor. Program kapsamında fuarda bu yıl 100’ün üzerinde ülkeden 700’e yakın davetli tur operatörü ağırlanıyor. Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Latin Amerika ülkelerinden firmalar EMITT’e yoğun ilgi gösteriyor.
Birbirinden çarpıcı konular ve turizm sektörüne dair her şey Emitt 2019’da yer alıyor!
Dört gün boyunca sürecek fuarda, farklı sektörlerin önde gelen isimleri birbirinden farklı konuları masaya yatırıyor. Turizm yol haritası, turizm ekonomisi, turizmdeki canlanmayı kalıcı kılmak için atılması geren adımlar, geleceğin turizmine dair öngörülerde bulunuluyor.
Fuarın ilk günü Gazeteci, Televizyoncu, Ekonomi Yorumcusu Emin Çapa ‘Türkiye’yi Turizm mi Kurtaracak?’ başlıklı konuşmasında turizmdeki canlanmayı kalıcı kılmak ve itici güç olarak kullanabilmemiz için atılması gereken adımları dile getirdi. Çapa ayrıca, karşılaştırmalı veri analizlerini, turizmin diğer ülkeler ile bağlantısını ve diğer sektörlerle ilişkisini bu oturumda değerlendirdi.
‘Yeni Trend: Trendin Kendisi Olmak’ panelinde birbirinde önemli konuklar bir araya geldi
Önümüzdeki dönem için ‘Turizm sektörünü etkileyen mega trendler neler?’, ‘Global turizm tüketicisi önümüzdeki dönemde neyi önemseyecek?’, ‘Nasıl bir tatil yapmak isteyecek?’, ‘Tatilini düzenlerken hangi kanalları kullanacak?’, ‘Destinasyon turizminin global trendlerdeki önemi nasıl olacak?’, ‘Turizmin yeni lokomotifi Y kuşağı mı?, Skal İstanbul iş birliğiyle düzenlenen panelin ‘Yeni Trend: Trendin Kendisi Olmak’ moderatörlüğünü Skal Başkanı, Ata Eremsoy üstlendi. Panele Hotelbeds Üründen Sorumlu Türkiye Direktörü Arzu Harley, Emirates Havayolu Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Ahmet Birinci, Nielsen Türkiye Tüketici Araştırmaları Direktörü Nur Serenli konuşmacı olarak yer alarak önemli konu başlıklarına değindi.
Destinasyon Pazarlamasının Önemini Yerel Kalkınma ve Turizm Ekseninde Yeniden Keşfedin
‘Türkiye turizmini 12 aya yaymak için gerekli destinasyon stratejileri neler?’, Turizm odaklı bir yerel kalkınma planında yol haritası nasıl çıkarılır?’, ‘Hangi öğeler destinasyon turizmi kapsamında öne çıkarılabilir?’ ‘Birçok destinasyon arasından kendimizi nasıl sıyırırız?’, ‘Tur operatörleri ve seyahat acentaları bu noktalara paket oluştururken nelere dikkat eder?’ gibi soruları Dr. Edward Dramberger, Destination Dr. Consulting Baş Danışmanı moderatörlüğünde Blogger Alper Metin, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Gezgin, Rehber Süha Uyar, Piri Guide Kurucu Ortak& CEO Tülin Yücel yanıtladı.
Gezimanya iş birliği ile Murat Özbilgi’nin ‘İçerik Pazarlamasıyla Ziyaretçileri Artırmak’ sunumu üzerine gerçekleşen panelde; attıkları bir tweet, çektikleri birkaç saniyelik bir video, yazdıkları bir yazıyla milyonları harekete geçirebilen fenomenlerin turizm noktaları için nasıl değer yarattıklarını ve turizm markaları için nasıl yüksek yatırım getirisi sağlayabildikleri incelendi.Bu sunumda Evde Yokuz ekibi ve Nordic Travel Bloggers Kurucu Ortağı Janicke Hansen oldu.
Turizm Hiç Bu Kadar Dijital Olmamıştı!
Dijitalizasyon uzun süredir hepimizin dilinde ve sürekli yeni uygulamalar ortaya çıkmakta. Bunların içinden seçim yapmak ise oldukça kafa karıştırıcı. ‘Dijitalleşmenin hem operasyonel anlamda hem de iletişim ve pazarlama anlamındaki etkileri neler olacak?’,‘Teknoloji yeni kuşağın ana dili olmuşken, onlarla konuşmak için teknolojiden nasıl faydalanmalı?’, ‘Rakiplerinizin önüne geçmek için gerçekten hangi teknolojilere sahip olmanız gerektiğini biliyor musunuz?’. Bu panelde aslında o kadar da maliyetli olmayan ancak işiniz için roket etkisi yaratacak olmazsa olmaz teknolojiler ele alındı. Fütürist Otelci Dr. Cem Kınay’ın moderatörlüğünde Turizm Vizyoneri ve FTI Group / MP Hotels Ülke Genel Müdürü Ahmet Pandır, Yapımcı, İletişim Danışmanı Elif Dağdeviren ve Travel Tech Global YK Başkanı Ferda Kertmelioğlu katıldı.
Fuarın üçüncü gününde ise ‘Turizm sektörünü büyük ölçüde dönüştürmesi beklenen Y kuşağının karakteristik özellikleri nedir?’, ‘Bir turizm firmasını ya da destinasyonu tercih etmeleri için onlara neler sunulması gerekir?’, ‘Hangi iletişim kanallarına cevap verirler?’ gibi soruların cevaplarını Fütürist, Ekonomist, T-İnsan ve Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan yanıtladı. Daha sonra 7 kıtaya Ayak Basan En Genç Türk Barkın Laçin Özdemir’in katılımı ile merak edilen sorular yanıt buldu.