CHEP doğal kaynakların plansızca tüketilmesini önlüyor
Daha yaşanılabilir yarınlar için çalışan CHEP, kullandığı ileri teknoloji ve çevre dostu ekipman çözümleri sayesinde müşterilerinin tedarik zinciri verimliliğini artırıyor; doğayı koruma sorumluluklarına ve çalışmalarına katkı sağlıyor. CHEP’in paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeli doğrultusunda 2018 yılında 1,7 milyon ağaç kurtarıldı, karbon salınımı 2,6 milyon ton azaltıldı, 1,4 milyon ton atık oluşumu, 4 bin 719 ton gıdanın çöp olması ve 4 bin 100 megalitre su israfı engellendi
Şirketlerde sağlıklı ve işleyen bir sürdürülebilirlik modeli uygulayabilmek için ekonomik, sosyal ve çevresel parametrelerin her yönüyle dikkate alınması gerekiyor. Güçlü bir sürdürülebilirlik stratejisi ise iş modeline dahil edilen tüm temel, stratejik ve operasyonel süreçlerle ve karar alma mekanizmasına uyarlanmasıyla gerçekleşiyor.
CHEP, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, hammadde tasarrufu, üretim ve dağıtım sürecini yeşilleştirme, çevreci yaklaşımları yaygınlaştırma gibi çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle değer zinciri boyunca sıfır orman tahribatı, sıfır karbon emisyonu ve sıfır atık hedefiyle her gün yenilikçi uygulamalar geliştiriyor. Bu doğrultuda paydaşlarının tedarik zincirlerini sürdürülebilir kılacak alternatif çözümler sunuyor.
İş modeliyle 1,7 milyon ağacı korudu
CHEP, ekipmanlarının üretiminde kullanılan kerestelerin tamamına yakınını, Orman Sertifikasyonu Destekleme Programı (PEFC) ve Orman Koruma Konseyi (FSC) sertifikalarının her ikisine de sahip ormanlardan temin ediyor. CHEP paletleri, servis merkezlerinde uygulanan test programıyla darbe, basınç, titreşim ve çevre simülasyonları gibi iyileştirme süreçlerinden geçiriliyor, hijyen ve benzeri alanlardaki ihtiyaçlara göre uyarlanıyor. CHEP, iş modeli kapsamında paletlerini kullanım sonrası sürekli bakım ve onarımdan geçirerek yeni palet üretme ihtiyacını azaltıyor ve doğal kaynakların israfını engelliyor. CHEP’in iş modeli sayesinde 2018 yılında 1,7 milyon ağaç kurtarıldı.
1,4 milyon ton ahşap atık değerlendirildi
Ahşap atıkların hiçbir şekilde çöpe atılmasına izin vermeyen CHEP, kereste fabrikalarından ve bakım merkezlerinden gelen atık ağaç liflerini ahşap parçaları kompozit bloklara dönüştürerek palet onarımında kullanıyor. Onarılamaz durumda olan ekipmanların tamamını da yüzde 100 geri dönüştürüyor. CHEP paletlerini kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde 2018 yılında 1,4 milyon ton atık oluşumu engellendi.
Enerji tüketimini ve çeyreye olan etkiyi düşürdü
Müşterilerinin tüm tedarik zinciri süreçlerine baştan sona çözümler sunan CHEP, sürdürülebilir bir dünya için çalışarak doğayı koruyor. Karbon pozitif bir şirket olma misyonunu benimseyen CHEP, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji programlarına sürekli yatırım yapıyor. 2012 yılında Londra merkezli önde gelen bir karbon kredileri tedarikçisi olan Natural Capital Partners ile ortaklık kurarak dünyanın ilk “karbonsuz palet”leri olan çeyrek paletlerini hizmete sunan CHEP, bu paletleri sayesinde hâlihazırda azaltılmış olan CO2 emisyonlarını yeniden ağaçlandırma projeleri ile de tamamen dengeliyor. CHEP ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde 2018 yılında karbon salınımı 2,6 milyon ton azaldı. Aynı zamanda hava, su ve karaya etki eden çevresel emisyon miktarını da önemli ölçüde düşüren CHEP’in iş modeliyle 2018 yılında 4 bin 719 ton gıdanın çöp olması ve 4 bin 100 megalitre su israfı engellendi.
CHEP olarak, FMCG, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki dünyanın en büyük şirketlerine sürdürülebilir tedarik zinciri çözümleri sunduklarını belirten CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce; “Sürdürülebilir bir değer için çalışmak, doğaya ve insana karşı sorumlu yaklaşımımızın önemli bir parçası. Bu doğrultuda şimdiye kadar iş süreçlerimizin her aşamasında daha iyisi için çalıştık ve çevreci yaklaşımımızı sürdürdük. Önümüzdeki dönemde de projelerimizin sayısını ve niteliğini artırma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.