Arçelik İnsan Kaynakları alanında Uzmanlık Temelli Organizasyona geçti
Sektörde öncü uygulamalara imza atan Arçelik, insan kaynakları alanında da bir ilki gerçekleştiriyor. Değişen dünyanın dinamiklerine ayak uydurmanın ötesinde her zaman bir adım önde olmayı hedefleyen Arçelik, uzmanlarının nitelik ve niceliğini artıracağı Uzmanlık Temelli Organizasyon projesini hayata geçirdi.
Değişen global dünyada rekabetçiliğini en üst seviyede sürdüren Arçelik, üretim ve teknoloji organizasyonu için hayata geçirdiği “Uzmanlık Temelli Organizasyon” projesini açıkladı. Şirketin ilerlemesinde ve teknolojik alanlarda bayraktarlığı üstlenmesinde büyük rol oynayan uzmanlarını geliştirmeyi ve sayılarını artırmayı planlayan Arçelik’in bin 500’ün üzerinde
AR-GE mühendisi ile başlayan uygulaması, uygun fonksiyonlara yayılarak devam edecek.
Kritik uzmanlıklarından yararlanmak yerine daha çok yönetim rolleriyle meşgul olmak durumunda kalan uzmanların, organizasyonel yapıda zorlanmalarından yola çıkılarak geliştirilen proje, uzmanların şirket içindeki konumunda temelden bir değişim sağlayacak. Bundan sonraki dönemde karar alma süreçlerinde önerilerinden faydalanılacak uzmanların performans ve yetkinlikleri üst komiteler tarafından değerlendirilecek. Arçelik, alanlarına özel eğitim ve gelişim programlarına dahil edeceği uzmanlarına kariyerleri için daha büyük fırsatlar sunacak.
Arçelik, rekabetteki liderliğini uzmanları ile sürdürecek
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Arçelik İnsan Kaynakları Direktörü Buket Çelebiöven, tanımlamakta oldukları yeni projenin Arçelik’in rekabetin önünde yer almaya devam etmesi için büyük önem taşıdığını dile getirdi. “Bu proje ile bizim için her biri birbirinden kıymetli arkadaşlarımızın kritik alanlarda uzmanlıklarını geliştirmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyoruz. Uzmanlık patikasında ilerleyecek arkadaşlarımıza gelir paketleri, yan faydalar, kariyer gelişim fırsatları ve eğitim olanakları sunacağız” diyen Buket Çelebiöven, uzmanlarından Arçelik’in strateji geliştirme sürecine katkı sağlamalarını, fark yaratacak projeler üretmelerini, Arçelik’in rekabet gücünü artıracak iş birlikleri geliştirmelerini ve uluslararası bilim mecralarında Arçelik’i ön plana çıkarmalarını beklediklerini iletti. Şirket yönetimi olarak bu dönüşümün hayata geçmesini sürekli olarak destekleyeceklerini söyleyen Buket Çelebiöven, sözlerine bundan sonraki süreçte stratejilerinin oluşturulmasında uzmanlarına bizzat danışacağını ekledi.
Arçelik, Uzmanlık Temelli Organizasyon uygulaması ile şirkete özel teknik bilgisi olan, alanında aldığı ender sertifikalara sahip, iş sonuçlarına ve süreçlere katkısı yüksek uzmanlarını motive ederek şirkete bağlılıklarını artırmayı, gelişimlerine katkıda bulunarak potansiyellerini açığa çıkarmayı ve yeteneklerin doğru rollerde olmasını sağlamayı hedefliyor.