DOLAR 34,5239
EURO 36,2413
ALTIN 3012,047
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ferzan Özpetek: Marka olma yolunda ilk madde çalışkanlık

    Ferzan Özpetek: Marka olma yolunda ilk madde çalışkanlık
    30.11.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de perakende sektörünün nabzını tutan sektörün en büyük buluşma platformu Perakende Günleri, birbirinden değerli konukları, ufuk açıcı konu başlıkları, yeni trendlere ilişkin aydınlatıcı verileri ile bu yıl da katılımcılara verimli bir etkinlik yaşattı. Etkinliğin son oturumlarında, yaratıcılık, öngörü ve sanat ana gündem maddelerini oluşturdu.

    Perakende Günleri’18’in son oturumu ise sinema sektöründe elde ettiği başarılarla tüm dünyada adını duyuran ve ülkemizi gururlandıran Yönetmen Ferzan ÖzpetekSunucu Gülay Afşar ile ‘Nasıl Yaşadığımız Değil, Nasıl Anlattığımız’ oturumunda bir araya geldi. Özpetek; “Türkiye’ye çok sık gelmiyorum ama hoşuma gidiyor değişiklik. İnsanın iki evi, iki ülkesi, iki bayrağının olması güzel bir şey. Gidip gelirken sürekli yenileniyor insan… Asistanlık yaptığım dönemleri hatırlıyorum iki asistandık. Bedavaya yaptığımız zamanlar. Sanıyorum, Türk olduğum, yani başka bir ülkeden gelmemden dolayı daha fazla bir şeyler yapayım istedim. Paydos oluyor ‘ben yaparım’, Cumartesi araştırma yapılacak, ‘ben tatil yerine araştırma yaparım’ diyorum. Bu nedenle söyleyebilirim ki marka olma yolunda ilk madde çalışkanlık. Bu çalışkanlık Türkler’de var. Türklerin çalışkan olduğunu Türkiye’den ayrıldıktan sonra anladım. Şöyle bir şey yaşadım çalışkanlıkla ilgili; evimle ilgili bir sorunum oldu. İtalya’daki mali danışmanıma başvurdum ve bir şey istedim. Günlerden çarşamba ve bana pazartesi günü halledip gönderirim dedi. Türkiye’deki kişi sordu: ‘bugün neden vermiyorlar?’ Bende hemen tekrar İtalya’daki danışmanı aradım ve hemen ‘bugün de olur’ dedi. O çalışkanlıkla ilgili ilk deneyimimdir. Çünkü Türkiye’de birine bir şey söyleyince o gün o iş bitmiş oluyor” yorumlarında bulundu.

    Şans faktörüne çok inanıyorum…

    Ferzan Özpetek konuşmasına şöyle devam etti: “Uygun zamanda uygun yerde olmak çok önemli… Hamam filmini çektim ve İtalya’ya gittim. Film iyi değil diye Venedik Film Festivali’ne almadılar. Moralim çok bozuldu. Daha sonra Berlin Film Festivali’ne de almadılar. Sonra Berlin’de filmi gönderdiğimiz kişi Cannes’da filmi başka birine gösteriyor. O da filmi almak istediğini söylüyor. Hayat bize şunu gösteriyor: Her şeye hazırlıklı olacaksın ve şans faktörü çok önemli. Cahil Periler prototip oldu. Filmi ilk gören dağıtım şirketinden bir arkadaşım, bu filmin bana yıllar boyu üzerinde kalacak yönetmenlik tarzını, ışığını, konusunu çok anlatacaklar demişti. O kişinin dediği gerçek çıktı ve herkes o filmi anlatıyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.