DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye gönüllüleri arıyoruz

    Türkiye gönüllüleri arıyoruz
    23.11.2018
    A+
    A-

    21-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde, “Meselemiz Türkiye” sloganıyla hayata geçirilen 17. MÜSİAD EXPO kapsamında, 3. günün önemli oturumlarından biri SENYAP İşletme Kooperatifi modelinin anlatıldığı paneldi. “Faiz Kıskacından Kurtulmak için Model Arayışları; Finans Dışı Modeller-Ortaklık” başlığı ile gerçekleşen panelde “Katılımlı Ortaklık” modeli detaylı olarak tartışıldı. SENYAP İşletme Koopreatifi Başkanı Hikmet Köse, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, (Girişim Sermayesi Fonları Derneği) GİSED Başkanı Kamil Kılıç ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin panelde konuşmacı oldular.

    SENYAP İşletme Kooperatifi Başkanı Hikmet Köse, MÜSİAD öncülüğünde geliştirilen ortaklık hakkında bilgi verdi. Köse, gücünü ortağından alan bir iş birliği ve yatırım sistemi olarak tanımlanan projenin Türkiye’nin sermaye yetersizliği yaşadığı alanlarda sermaye yaratmayı amaçladığını belirtti. Ortaya çıkan sermayenin dış ticaret açığı yaşanılan alanlarda üretime aktarıldığını ortaya koyan Köse, SENYAP’ın, SENPOLY AŞ şirketi aracılığı ile beyaz eşya, yatak, otomotiv, ayakkabı gibi temel sektörlerde kullanılan poliüretanın önemli girdisi poliol ürettiğini ifade etti. 2019 yılında Türkiye’nin bugüne dek tamamı ithal edilen poliol ihtiyacının yüzde 5’ini karşılanacağını belirten Köse, giderek bu alanda üretimin büyüyeceğini ve farklı girdilerde üretim yatırımına geçeceklerini açıkladı.

    SENYAP İşletme Kooperatifi, faizsiz, kat sayılı kâr ortaklığı sistemi ile çalışıyor. Adaletli dağıtılan helal kazanç düsturuyla ilerleyen SENYAP’ta sisteme erken giren üyelerin avantajlı olduğu ve daha yüksek katsayıdan kara ortak olduğu bir yapı uygulanıyor. Ortaklar, yatırdıkları katılım sermayesi miktarından bağımsız olarak eşit söz hakkına sahipler ve yönetim kurulu üyesi olabiliyorlar. SENYAP İşletme Kooperatifi’nin, Türkiye’nin kalkınmasına gönül vermiş, kârda da zarar da ortak olmayı kabul eden ortaklara açık olduğunu ifade eden Köse şöyle devam etti: “Ülkemize katma değer sağlayacak projeler için çalışmak isteyen ortaklarla bir araya gelmek en büyük arzumuz. Türkiye gönüllüleriyle SENYAP çatısı altında güçlerimizi birleştirerek daha pek çok alanda üreten ve büyüyen Türkiye’ye katkıda bulunacağız”.

    SENYAP İşletme Kooperatifinin bir diğer projesi de Gayrimenkul Kıymetler Borsası (GABORAS). Mayıs ayında kurulan GABORAS A.Ş., Türkiye Merkezli Dünyanın En Büyük Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın kurulmasına da öncülük ediyor. Sektörün borsalaşmasıyla birlikte vatandaşlar sahip oldukları gayrimenkullere ilişkin tüm bilgilere elektronik ortamda tek tuşla, en hızlı ve en güvenilir şekilde erişebilecek.

    MÜSİAD EXPO’ya büyük ilgi var

    17. MÜSİAD EXPO, 7 binin üzerinde B2B görüşmesine sahne oluyor. 400’e yakın alım heyetinin geldiği MÜSİAD EXPO’ya Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya, 30’u bakan düzeyinde olmak üzere 140 kadar ülkeden katılım oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.