DemirDöküm tüketici ve doğa dostu doğal gaz teknolojilerini tanıttı
DemirDöküm, Adana ve Eskişehir’de bu yıl ilk kez düzenlenen İç Tesisat Buluşmaları’na sponsor oldu. Doğal gaz dağıtım şirketleri, ürün tedarikçileri ve tesisatçı firmaların katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde sektörün sorunları masaya yatırıldı. Tüketici ve doğa dostu ürünlerle yeni teknolojilerin de tanıtıldığı toplantılarda DemirDöküm üst düzey yöneticileri düzenlenen panellerde Enerji İlişkili Ürünler (ErP) Yönetmeliği ile birlikte ısıtma sektöründeki yenilikler, sağladığı katma değer, güvenli tesisat yapımı ve montajı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Doğal gaz sektörü Adana ve Eskişehir’de düzenlenen iki büyük etkinlikle bir araya geldi. İklimlendirme sektörünün öncü markalarından DemirDöküm’ün sponsor olduğu “Doğal gaz İç Tesisat Buluşmaları”nda doğal gaz ve enerji sektörünün bugünü ve yarını görüşüldü. Doğal gaz iç piyasasındaki teknolojik gelişmeler, verimli ve güvenli kullanımı, yeni nesil ürünler, sisteler, verimlilik, tasarruf ve tüketicilerdeki farkındalığı konularının ele alındığı etkinlikler 500’ün üzerinde sektör profesyonelini buluşturdu.
DOĞAL GAZ SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ VE YARINI İÇİN BULUŞTULAR
Sürdürülebilir enerji, sürdürülebilir ekonomi, Türkiye’de gerçekleştirilen doğal gaz yatırımları, doğal gazın tüketicilere ve doğaya sağladığı katma değer konularının alanında uzman konuşmacılarla değerlendirildiği etkinliklerde DemirDöküm Satış Direktörü Ufuk Atan, Enerji İlişkili Ürünler (ErP) Yönetmeliği ile birlikte ısıtma sektöründeki yenilikler, sağladığı katma değeri katılımcılarla paylaştı. Adana’da düzenlenen etkinlikte DemirDöküm Adana Bölge Servis Müdürü Aşkın Özabdal, Eskişehir’de düzenlenen etkinlikte ise DemirDöküm Ankara Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Alper Menemencioğlu güvenli tesisat yapımı için montaj kurallarını anlattı.
AB ülkelerinden sonra Türkiye’de de nisan ayında yürürlüğe giren Enerji İlişkili Ürünler (ErP) Yönetmeliği ile birlikte daha çevreci ve katma değerli bir dönemin başladığını belirten DemirDöküm Satış Direktörü Ufuk Atan, “Kullanıcısına yüzde 20, akıllı oda termostatı ile birlikte yüzde 30’lara varan tasarruf ettiren; ülke ekonomisine birkaç yıl içinde 1 milyar dolar katma değer yaratacak olan yoğuşmalı kombiler çevre ve güvenlik konusunda da yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Türkiye’de sektöre birçok ilki kazandıran şirket olarak, çevresel sürdürülebilirlik anlamında, ürünlerimizi sürekli geliştiriyor ve verimliliklerini artırıyoruz. Yönetmelikle birlikte yoğuşmalı ürün ailemizi daha da genişlettik. Sürdürülebilir üretim yaklaşımımızı yansıtan yeni yoğuşmalı kombilerimiz tasarımıyla dünyanın en önemli ödüllerinden biri olan Good Design ve Green Good Design’e layık görüldü. Hali hazırdaki ürün gamımızdaki yoğuşmalı kombilere kıyasla hacim olarak yüzde 16,5 daha küçük olan Atromix, daire başına yıllık ortalama 2 ton daha az NOx salımı gerçekleştiriyor” dedi.
DemirDöküm’ün geleneksel ürün gamının yanı sıra kaskad pazarı için MaxiCondense, ısı pompası alanında da MaxiAir ürün grubunu tüketicileriyle buluşturduğunu söyleyen Ufuk Atan; “Günümüzde tüketiciler teknoloji karmaşasından uzak hem kendilerine hem de çevreye faydalı ürünlere erişmek istiyor. Sahip olacakları ürünlerin kendi kendilerine inisiyatif almasını bekliyor. Tüketici taleplerinin yanı sıra yaşam alanlarını da göz önünde bulundurarak Ar-Ge gücümüzle pazarın en iddialı ürünlerini tasarlayıp satışa sunduk. Yoğuşmalı kombilerimiz, akıllı oda termostatlarımız kullanıcılarımızın büyük beğenisini kazandı. Türkiye’den dünyanın 50 ülkesine ihracat yapan DemirDöküm, 2018’in ilk 9 ayında yüzde toplam ciroda yüzde 46 büyüdü. Yoğuşmalı kombi satışımız ise yüzde 90 arttı” açıklamasını yaptı.