Erol Mütercimler’den “20. Yüzyıl Devrimleri” seminerleri
Akademisyen-Tarihçi, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Erol Mütercimler, Büyükdere35 Kültür ve Sanat Platformu ile İyilik İçin Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenecek etkinlik kapsamında Kasım ayı boyunca “20. Yüzyıl Devrimleri” adı altında bir dizi seminer verecek.
Büyükdere35 Kültür ve Sanat Platformu’nun, Sarıyer Çayırbaşı Caddesindeki yerinde düzenlenecek seminerler, 6, 13, 20 ve 27 Kasım Salı günleri, 15.30 – 17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Seminer Programı
Herkese açık yapılacak seminerlerde Erol Mütercimler, “20. Yüzyılın Devrimleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü” anlatacak. Seminer programı kapsamında 6 Kasım’da “Atatürk ve Liderlik”, 13 Kasım’da “Atatürk ve Çağdaşlaşma”, 20 Kasım’da “Kemalist Devrimler ve 21. Yüzyıl Gerçekliği”, 27 Kasım’da “Atatürk Dönemi Dış Politikası ve Bugünkü Bölgemizdeki Dış Politika Gerçekliği” konuları ele alınacak.
Erol Mütercimler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 20. yüzyılın en önemli siyasi şahsiyetlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, gerçekleştirdiği devrimlerin esaret altındaki birçok ülkeye örnek olduğunu söyledi. Mütercimler, Mustafa Kemal’in yeni nesillere tanıtılmasının önemini vurguladı.
Büyükdere35 Kültür ve Sanat Platformu, 2017 yılında Ferahnaz Pala Apdiç tarafından kuruldu. Küratöryal danışmanlığını Marcus Graf’ın yaptığı Büyükdere35; bir kültür ve sanat platformu olarak farklı disiplinlerden sanat sergilerine, çeşitli konulardaki seminerlere, sanatçı atölyelerine ve konuşmalarına ev sahipliği yapıyor.
İyilik İçin Sanat Derneği, sanatı geniş kitlelere sevdirmek, iş ve sanat dünyasını birbirine yaklaştırmak, markaların sanatla ilişki kurmalarını sağlamak hedefiyle kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanlığını Selin Bozkurt’un üstlendiği dernek, her hafta düzenli olarak Türkiye’yi uluslararası platformda temsil eden sanatçıların atölyelerinin yanı sıra yurtdışındaki önemli sanat etkinliklerine ziyaretler gerçekleştiriyor. “İyilik İçin Sanat” felsefesiyle yola çıkan Dernek, her yıl Güzel Sanatlar Fakültesi resim, heykel ve mimarlık bölümünde eğitim gören ve gelecek vadeden başarılı gençlerin eğitimine katkıda bulunuyor. İyilik İçin Sanat Derneği, “Anadolu’dan İzlenimler” adı altında gerçekleştirdiği projeyle her yıl Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, maddi olanakları kısıtlı, başarılı genç sanatçı adaylarını İstanbul’da ağırlıyor. Dernek aynı zamanda kapsamlı bir Atatürk Kütüphanesi oluşturmaya devam ediyor.