Schneider Electric, Innovation Summit Istanbul ile dijital ekonomiye enerji kattı
•Schneider Electric’in Ekonomiyi Güçlendirmek ve Dijitalleştirmek amacıyla 11-12 Ekim tarihlerinde düzenlediği Innovation Summit Istanbul, kamu, STK’lar, endüstri ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.
•Hızla dijitalleşen dünyada daha güçlü bir ekonomi yaratmanın yollarını arayan uzmanlar, Schneider Electric’in yeni çözümleri ve öncü teknolojisiyle tanışma şansı yakaladı.
•Ortadoğu ve Afrika bölgesinde yılın ilk ve tek inovasyon buluşması olan Zirveye, Schneider Electric global ve yerel üst yönetimi, müşterileri, iş ortakları ve tedarikçileri başta olmak üzere 1.500’ü aşkın profesyonel ilgi gösterdi.
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, dijitalleşme ve yeni nesil ekonomiyi ele aldığı Innovation Summit Istanbul’u 11-12 Ekim 2018 tarihlerinde, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirdi.2000’den fazla Schneider Electric iş ortağı, müşterisi ve fikir önderine ev sahipliği yapan etkinlikte “Ekonomiyi Güçlendirmek ve Dijitalleştirmek” üzere uzmanlar görüşlerini paylaştı. Etkinliğin ev sahipleri arasında ise Schneider Electric Dünya Başkan Yardımcısı Luc Rémont, Global Endüstri İş Birimi Dünya Başkan Yardımcısı Peter Herweck, Pazarlamadan Sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı Chris Leong, Schneider Electric Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Caspar Herzberg ve Schneider Electric Türkiye, İran ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer yer aldı.
İki yıldır dünyanın farklı bölgelerinde düzenlenen Innovation Summit serisi, bu yıl 20 farklı etkinlikle Schneider Electric’in küresel bilgi birikimini ve teknolojisini profesyoneller, çözüm uzmanları ve Nesnelerin İnterneti (IoT) liderleriyle buluşturuyor. Yeni nesil teknolojilerle dünyanın karşı karşıya olduğu problemlere çözüm sunmayı hedefleyen etkinlik serisi kapsamında Innovation Summit Istanbul bu yıl ilk kez gerçekleşti. Dijitalleşme ile birlikte ortaya çıkan fırsatların ve zorlukların değerlendirildiği buluşmada katılımcılar cesur fikirlerini paylaşma ve oluşturulan network ile yeni iş birlikleri yaratma fırsatı yakaladı.
Etkinlikte konuşma yapan Schneider Electric Dünya Başkan Yardımcısı Luc Rémont; (30 yıldır Türkiye’ye aralıksız yatırım yapan endüstri lideri bir kurum olarak, dünyanın içerisinden geçmekte olduğu dijital dönüşümden tam anlamıyla faydalanabilmeleri için müşterilerimizi, iş ortaklarımızı ve endüstrileri desteklemeye devam ediyoruz. Dijital ekonomiyi güçlendirmek sürdürülebilir gelişim için kritik önem taşıyor ve küresel rekabet ortamında, bölgesel başarı hedefleyen kurumlara çok daha fazla fırsat sunuyor. Türkiye’deki sağlam ve uzmanlaşmış organizasyonel yapımız, gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve büyüyen ekosistemimizle ülke ekonomisinin dijitalleşmesine destek sağlamaya ve katma değer sunmayı sürdürmeye hazırız. Bu doğrultuda bölgeye liderlik edeceğine inandığımız Türkiye ekonomisine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni dijital ekonominin ilk örneklerinin başarıya ulaştığını belirten Remont “Dünya, dijital ekonomide yaşanan gelişmelerle daha önce benzeri görülmemiş bir hızla değişiyor. Nesnelerin İnterneti (IoT), yapay zeka ve büyük veri analizi gibi teknolojiler, şirketleri daha verimli ve yenilikçi hale getirerek rekabet avantajlarını artırıyor. Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Türkiye’yi kapsayan bu bölgede de gerek kamusal yatırımlar gerek kurumsal girişimlerle bu alanda önemli başarılara imza atılıyor. Sorumlu bir endüstri lideri olarak, yeniliklerimizin müşterilerimize ve iş ortaklarımıza enerji yönetimi ve otomasyonda başarılı bir dijital dönüşüm sağlamaları konusunda nasıl destek olduğunu göstermeliyiz. EcoStruxure™ üzerine kurulu olan teknolojilerimiz, dijitalleşmenin gücünü kullanarak müşterilerimizin daha verimli, güvenli, güvenilir, bağlı ve sürdürülebilir hale gelmelerini ve bu sayede Yeni Dijital Ekonomi’nin liderleri olmalarını sağlıyor” şeklinde konuştu.
Remont aynı zamanda kendilerinin 40 yıl önce küçük bir teknoloji şirketi olarak işe başladıklarını anımsatarak, her yıl gelirlerinin yüzde 5’ini Ar-Ge’ye, yüzde 45’ini nesnelerin internetine ayırdıklarını, buna ise yaklaşık 20 yıl önce başladıklarını ekledi.
Etkinlik boyunca katılımcılar 4 farklı strateji konuşmasını dinleme ve 16 uzmanlık oturumuna katılma fırsatı yakaladı. 1.500 metrekare alanda kurulan Schneider Electric İnovasyon Merkezi’nde ise enerji ve otomasyonun geleceğini şekillendiren teknolojiler sergilendi. Yaratılan network ortamıyla da bölgesel çapta iş birliklerinin zenginleşmesine olanak sağlandı.
Dijital ekonomiye yön veren çözümler ve teknolojiler
Innovation Summit Istanbul, hem ülke hem de bölge çapında teknolojiyle büyüme ve dönüşüm yaratma hedefini taşıyor. Bu kapsamda Schneider Electric, etkinlik süresince başta EcoStruxure’daki yenilikler olmak üzere dijital dönüşüme hizmet eden yeni teknolojilerini tanıttı. Etkinliğin öne çıkan ürünleri ise şöyleydi:
•MasterPact MTZ: Yeni nesil alçak gerilim devre kesici MasterPact MTZ, müşterilerin ihtiyaçları ve talepleri göz önüne alınarak tasarlandı ve üst düzey adaptasyon gücüyle geleceğe bir adım olarak görülüyor. Daha esnek, daha hızlı ve daha ekonomik bir çözüm sağlıyor.
•Altivar Process: Entegre, akıllı, bağlantılı Altivar Process hız kontrol cihazı, veriyi toplama ve bilgiyi paylaşma özellikleriyle Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) çalışmalarına hizmet etmek için tasarlandı. Böylece maliyetten tasarruf sağlarken, verimliliği ve kârlılığı da artırıyor.
•Easergy P3: Orta gerilim koruma rölesi Easergy P3 kullanıcılarına yüksek teknoloji ve yalın ve daha güvenilir çözümler sunuyor.