DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’deki E-Ticaret siteleri yüksek trafiğe hazır mı?

    Türkiye’deki E-Ticaret siteleri yüksek trafiğe hazır mı?
    18.09.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de e-ticaret hacmi yüzde 37 büyüyerek 42,2 milyar TL’ye ulaştı. Giderek büyüyen e-ticaret sektöründe iyi bir sunucu yönetimi ve yük dengeleme altyapısına sahip şirketler ön plana çıkacak

    Online alışverişi tercih eden birçok kullanıcı, satın alma işlemini en hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmeyi talep ediyor. Tüketici memnuniyetini artırmayı hedefleyen e-ticaret şirketlerinin bunu sağlaması ise yük dengeleme (Load Balancing) hizmeti ile mümkün hale geliyor.

    Yük dengeleme teknolojisi ile erişim sürekliliğini sağlamanın mümkün olduğunu belirten Radore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, “Günümüzde özellikle internet üzerinden alışveriş hizmeti veren binlerce şirket için kesintisizlik büyük önem taşıyor. Kampanya dönemleri gibi yoğun trafiğin olduğu zamanlarda ise iyi bir sunucu yönetim teknolojisiyle hem itibar hem de ciro kaybı yaşamadan kesintisiz hizmet sunmak mümkün. 2020 yılında küresel e-ticaret hacminin yüzde 64’ünün gelişmekte olan ülkeler tarafından oluşturulması bekleniyor. TÜBİSAD‘ın hazırladığı rapora göre ise Türkiye’de e-ticaret hacmi yüzde 37 büyüyerek 42,2 milyar TL’ye ulaştı. Dolayısıyla işlem hacimleri ve e-ticaretten faydalanan kullanıcı sayısı giderek artıyor. Önümüzdeki dönemde bu yoğunluğa karşı e-ticaret şirketlerinin hazırlıklı olması gerekiyor” dedi.

    Akyol, yük dengeleme hizmetinin faydalarını şu şekilde özetledi:

    • Erişilebilirliği en üst seviyeye çıkarır. Trafiği sunucularınız arasında eşit şekilde dağıtarak ağınızın her zaman hedef kitleniz için hazır ve çalışır halde olmasını sağlar.

    • Kullanıcı deneyimini iyileştirir. Dönemsel trafik artışlarında bile web sitenize erişimde kesinti veya gecikme yaşanmaz.

    • Uygulama performansını optimize eder. L4-7 yük dengelemesi sayesinde uygulama ve veritabanı optimizasyonu sağlar; kullanıcıları doğru uygulama ve veritabanı kaynaklarına yönlendirerek tek çözüm noktası sıkışıklığını ortadan kaldırır.

    Yük Dengeleme Sistemi nasıl çalışır?

    Radore Veri Merkezi’nin müşterilerine sunduğu bu teknoloji hem uygulama hem de veri tabanı sunucuları arasındaki yükün dengelenmesini sağlıyor. Böylece dışarıdan sunuculara gelen trafiği uygulama sunucuları arasında dağıtabiliyor. Aynı zamanda dâhili ağdan veri tabanı sunucularına giden trafiği düzenleyebiliyor. Bu da hızlı ve yedekli bir yapıya kavuşmaya imkan tanıyor. Radore yük dengeleme servisini, uygulama katmanında herhangi bir kod değişikliğine gerek kalmadan ve oturum sorunları yaşamadan kolayca devreye almak mümkün.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.