Tohum Otizm Vakfı Çanakkale’de düzenlenen atölyelerde, öğretmenlere otizm konusunda eğitim verdi
Tohum Otizm Vakfı’nın Garanti Bankası sponsorluğunda faaliyet gösteren Sürekli Eğitim Birimi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 11 – 12 Eylül‘de eğitimciler ve ailelerle buluştu. Tohum Otizm Vakfı tarafından Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen atölyelerde, otizm konusunda uygulamalı eğitim verildi.
Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi, otizmli çocuk ailelerine ve öğretmenlere yönelik ücretsiz olarak düzenlediği eğitimler ile bu kez Çanakkale’deki aile ve eğitimcilerle buluştu. Otizm eğitim atölyeleri aracılığıyla otizmli çocuğa sahip olan aileler, okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenlere otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.
Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi erken tanı ve sürekli yoğun eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık %50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir.
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliği ile 11 – 12 Eylül’de düzenlenen otizm eğitim atölyelerinde ‘Davranış Yönetimi= Davranış Problemleri Ve Başa Çıkma Stratejileri’, ‘Otizmli Çocuklara İletişim Becerisi Kazandırma’, ‘Otizmli Çocukların Özel Eğitimi’, ‘Okul Öncesi Eğitim Ve Kaynaştırma Eğitimi’, ‘Otizmli Çocuklara Özbakım Becerilerinin Kazandırılması’ ve ‘Gelişimsel Yetersizlik Gösteren Çocuk Ailelerinin Eğitimi ve Ev Programı Geliştirme’ konuları anlatılacak ve uygulamalı eğitimler verildi.